Antena 3 CNN Actualitate Premierul Viorica Dăncilă, la Sinteza Zilei: „Nu cred că trebuie președintele să îmi spună când să merg în Parlament”

Premierul Viorica Dăncilă, la Sinteza Zilei: „Nu cred că trebuie președintele să îmi spună când să merg în Parlament”

Premierul Viorica Dăncilă, la Sinteza Zilei: „Nu cred că trebuie președintele să îmi spună când să merg în Parlament”
Sursa foto: sursă foto: captură antena 3
18 Sep 2019   •   21:30

Premierul Viorica Dăncilă a declarat la ”Sinteza Zilei” că nu evită Parlamentul și așteaptă momentul potrivit constituțional pentru a face acest lucru.

„Nu aș vrea să privim acest conflict așa cum spune CCR dintre președinte și premier, din unghiul campaniei electorale. Pentru mine nu a fost important ce scor obțin sau cum este privit acest lucru din punct de vedere electoral. Pentru mine a ca prim-ministru a fost mai important să pun în aplicare obiective ale Guvernului care erau așteptate de cetățeni”, a declarat premierul.

„Pentru a face aceste demersuri în care să blochezi Guvernul poate fi privită prin prisma campaniei electorale. Dincolo de campaniile electorale trebuie să punem interesul oamenilor. Blocarea Guvernului înseamna blocarea pensiilor, a salariilor. Din acest blocaj pierd cetățenii”, a adăugat premierul.

Despre decizia CCR, car stabilește că şeful statului urmează să emită "de îndată" decretele de revocare a miniştrilor, precum şi pe cele de desemnare a interimarilor

În ceea ce privește decizia CCR care prevede numirea miniștrilor interimari, premierul a precizat  că președintele Klaus Iohannis a încălcat legea fundamentală, adică Constituția, subliniind că niciodată nu a afirmat că nu va merge în Parlament.

„Nu am spus niciodată că nu voi merge în Parlament. Dar nu o să mergem atunci când ne spune președintele”, a mai spus premierul.

„Nu am văzut în această decizia (n.r. a CCR) niciun paragraf care să facă referire la obligația prim-ministrului de a merge cu Cabinetul la votul în Parlament. Nu am văzut acest lucru specificat! Eu nu știu de unde a venit președintele cu această informație, nu știu de ce a considerat dânsul că trebuie să adauge la ceea ce a spus Curtea”, a declarat premierul României. 

„CCR a precizat foarte clar că Guvernul României are dreptate și că de îndată trebuie numiți cei trei interimari și că trebuie motivate pentru respingerea celorlalte propuneri. Nu cred că președintele trebuie să-mi spună când să merg în Parlament. Această decizie poate să fie luată și de cei din Guvern”, a mai precizat Viorica Dăncilă.

Premierul Dăncilă a reiterat că președintele Klaus Iohannis caută o scuză pentru blocarea Guvernului, vrând să arată că a făcut acest lucru respectând legea.

„CCR spune altceva. Noi am găsit soluții. Ne-am desfășurat activitatea . Am vrut ca din această luptă politică pe care președintele o desfășoară în interes personal să nu sufere cetățeanul. Fiecare cetățean vede faptul că președintele României a blocat Guvernul”. Este clar că totul la domnul preşedinte se încadrează în lupta politică pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale”, a adăugat aceasta.
, a mai precizat liderul PSD.

Premierul a reiterat că va merge în Parlamentul și că partidul nu se termine pentru acest lucru.

Viorica Dăncilă despre alegerile prezidenţiale: Nu am intrat în această bătălie ca să fac blat cu cineva
 

Premierul Viorica Dăncilă,a infirmat speculaţiile potrivit cărora ar face un "blat" electoral la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Aceasta a subliniat că este convinsă că are şanse de a-l învinge pe actualul preşedinte Klaus Iohannis în cursa pentru preşedinţia României. Ea şi-a manifestat încrederea în capacitatea PSD de a se mobiliza la scrutinul prezidenţial.

„Nu am intrat în această bătălie ca să fac blat cu cineva sau să intru în primul tur şi pe urmă să existe o înţelegere. Am intrat în această bătălie ca să câştigăm alegerile prezidenţiale şi cred că avem această şansă. Cred că PSD este mobilizat, este foarte bine organizat şi cred foarte mult, poate o să vă mire, cred foarte mult în susţinerea femeilor din România. Este pentru prima dată când avem un candidat femeie care are şansa să devină preşedintele României. Cred foarte mult în susţinerea seniorilor, pentru că întotdeauna i-am susţinut”, a declarat liderul PSD.

Viorica Dăncilă, despre moțiunea de cenzură

Premierul a mai afirmat că în cazul în care remanierea Guvernului va fi respinsă în Parlament, Guvernul nu va cădea, procedura fiind reluată cu o nouă propunere de remaniere.

”Să presupunem că preşedintele nu respectă decizia Curţii Constituţionale. Opoziţia va depune moţiune. Este un instrument al opoziţiei pe care are dreptul să îl folosească. Nu pot să acuz opoziţia că depune moţiune. Este dreptul opoziţiei. Nu va trece moţiunea, vom veni cu remanierea în Parlament. Dacă remanierea trece, atunci vom avea cabinetul complet şi vom continua guvernarea cu cabinetul complet. Dacă remanierea nu trece, atunci Guvernul nu cade. Venim cu o nouă remaniere şi continuăm acest procedeu. Şi mă întreb atunci: cine pierde? Nu mă interesează că pierd eu, dar pierde cetăţeanul”, a afirmat Dăncilă la Antena 3.

×
Parteneri
Cătălin Cherecheş, adus în România!
x close