Antena 3 CNN Actualitate Președintele Iohannis, mesaj la începutul anului universitar: Realitatea ne demonstrează că nu suntem pregătiți. Se fac pași înapoi”

Președintele Iohannis, mesaj la începutul anului universitar: Realitatea ne demonstrează că nu suntem pregătiți. Se fac pași înapoi”

Președintele Iohannis, mesaj la începutul anului universitar: Realitatea ne demonstrează că nu suntem pregătiți. Se fac pași înapoi”
01 Oct 2018   •   11:28

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent la deschiderea anului universitar, la Iași, unde a transmis un mesaj studenților și profesorilor.

”În Iași există cinci universități importante, ultimii ani caracterizați prin modernizarea economiei și dezvoltarea tehnologiilor de vârf au făcut din marile centre universitare, principalii poli de creșetere economică din România. Timpurile se schimbă și în mod normal ar trebui să fim pregătiți să le facem față. Din nefericire, realitatea ne demonstrează că nu suntem. Spre exemplu, în domeniul cercetării și inovării se fac pași înapoi. Instabilitatea legislativă și lipsa unei direcții clare în educație, m-au determinat să lansez proiectul ”România educată”. Dincolo de educație, pentru a-și valorifica întregul său potențial, Iașul are nevoie și de infrastructura care să îl transforme într-un oraș european. O autostradă care să lege Moldova de restul țării și de rețeaua paneuropeană de autostrăzi este absolut necesară(...) Importanța universităților, a profesorilor și cercetătorilor crește exponențial”, a declarat Iohannis.

 

×
Subiecte în articol: Iohannis mesaj Klaus Iohannis
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close