Antena 3 CNN Actualitate O companie românească a inventat primul scanner de avioane. Sistemul poate revoluționa securitatea în domeniul aeronauticii

O companie românească a inventat primul scanner de avioane. Sistemul poate revoluționa securitatea în domeniul aeronauticii

O companie românească a inventat primul scanner de avioane. Sistemul poate revoluționa securitatea în domeniul aeronauticii
Sursa foto: Foto: MB Telecom
18 Mai 2016   •   13:59

Compania românească MB Telecom a prezentat la Black Sea Defense&Aerospace, în premieră mondială, sistemul Roboscan 2M Aeria.

Descris ca fiind primul scanner de avioane, sistemul poate detecta obiecte de până la dimensiunea filamentului unui bec, putând astfel fi folosit la detectarea de arme, bombe sau mărfuri de contrabandă.

Sistemul este deja folosit pentru controale la vamă, fiind un instrument extrem de util în detectarea transporturilor ilegale de țigări.

Roboscan Aeria a fost primit cu entuziasm de companiile aeriene, care spun că ar putea deveni un instrument vital în domeniul securității.

Echipa românească din spatele proiectului lucrează de câtiva ani la acesta, iar prototipul a fost finalizat în anul 2013, iar acum va fi disponibil în întreaga lume.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close