Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Fălticeni: "E un guvern iresponsabil. Vor muri oameni și de alte boli decât de coronavirus în județul Suceava"

Primarul din Fălticeni: "E un guvern iresponsabil. Vor muri oameni și de alte boli decât de coronavirus în județul Suceava"

Situația cu care se confruntă județul Suceava e una foarte gravă. Până în acest moment, au fost înregistrate 665 de cazuri pozitive de coronavirus, dintre care 45 sunt medici. 32 de persoane au murit până acum în Suceava.

Primarul din Fălticeni: "E un guvern iresponsabil. Vor muri oameni și de alte boli decât de coronavirus în județul Suceava"
Sursa foto: Facebook
02 Apr 2020   •   12:59

În Spitalul Județean Suceava, personalul medical nu beneficiază de echipament de protecție, de dezinfectant. Managerii și-au dat demisia, medicii și asistentele au rămas într-un număr foarte mic, iar pacienții se plâng că nu primesc medicamentele la timp și li se dă prea puțină mâncare.

Cătălin Coman, Primarul Municipiului Fălticeni, spune că nici la ei lucrurile nu stau foarte bine fiindcă situația din Suceava se resimte și acolo.

"Avem persoane depistate pozitiv, e vorba de câțiva medici și câteva asistente. Activitatea merge în continuare. Nu suntem în situația în care putem să abandonăm, să cedăm la luptă. Suntem aici ca să facem tot ce trebuie pentru oameni. Nici la Fălticeni situația nu e roz. Suntem la 24 de km de Suceava, situația de acolo ne afectează și pe noi, atât în privința bolii, cât și toate celelalte activități sociale și economice. Suntem pe baricade, încercăm să facem față numărului crescut de pacienți, cu alte patologii decât coronavirus".

Primarul din Fălticeni a declarat că există un spital finalizat, unde pot fi adăpostiți și tratați pacienți cu alte afecțiuni decât coronavirus, dar că Guvernul nu se implică așa cum ar trebui. "E un guvern iresponsabil. Vor muri de alte boli decât de coronavirus în județul Suceava. Nimeni nu se mai gândește la ei", a explicat Cătălin Coman pentru newsbucovina.ro.

"Speranța județului este la Fălticeni. Avem aici un spital finalizat, nou-nouț, care poate să adăpostească, să trateze pacienți. Nu vorbesc de oameni de acei oameni infectați cu coronavirus, vorbesc de oameni care au boli curente, pe care le-am avut și înainte și după coronavirus, pentru că la ei nu se mai gândește nimeni.

Ni s-a spus în primă fază că vom primi 4,3 milioane de lei, adică aproximativ 17% din cât avem nevoie. Și la banii aceștia, Ministerul Sănătății ne-a cerut co-finanțare, adică să punem și noi 10%. Cu toată sărăcia și cu toată criza din Suceava, să punem și noi 10%.

Vorbim de iresponsabilitate. E un guvern iresponsabil, care ori nu înțelege, ori nu vrea să înțeleagă ce se întâmplă în județul Suceava. Oamenii, din păcate, vor muri de alte boli decât de coronavirus în județul Suceava. Nu mai interesează pe nimeni de cei care sunt bolnavi de inimă, de plămâni, de ficat, de rinichi și alte boli curente. La acești oameni nu se mai gândește nimeni", a adăugat primarul din Fălticeni.

×
Subiecte în articol: Suceava coronavirus
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close