Antena 3 CNN Actualitate Primăria Bucureşti vrea să interzică trotinetele electrice

Primăria Bucureşti vrea să interzică trotinetele electrice

Primăria Bucureşti vrea să interzică trotinetele electrice. Numărul mare de accidente din ultimii ani l-a făcut pe viceprimarul Capitalei să propună acest lucru. După ce a întocmit un regulament drastic de folosire a trotinetelor, acum acesta se gândeşte să urmeze exemplul Parisului şi să le interzică prin referendum.

de Radu Tiliță    |    31 Mai 2023   •   08:10

Dacă tot nu s-au făcut piste pentru trotinete, mai bine le interzice. Este decizia la care a ajuns municipalitatea, care a pus gând rău firmelor de ridesharing ce închiriază astfel de vehicule.

Motivul pentru care s-a ajuns la această variantă este unul simplu. În ultimii ani, numărul accidentelor a crescut alarmant.

În anul 2022, numărul accidentelor a crescut îngrijorător. 13 persoane şi-au pierdut viaţa, alte 200 au fost rănite grav. În tot acest timp, la nivelul Capitalei, nici infrastructura nu ne ajută deloc pentru că Primăria Bucureşti nu a făcut nici măcar un kilometru de pistă dedicată pentru biciclişti sau pentru utilizatorii acestor trotinete.

Cele mai mari probleme sunt întâlnite în rândul celor care ajung în trafic fără să respecte regulile de circulaţie. Astfel de imagini cu părinţi care îşi plimbă copiii pe trotinete printre maşini şi pe trotuare au ajuns să fie întâlnite din ce în ce mai des în Capitală.

În prezent, Bucureștiul are doar 32 de km de piste. În comparație, Parisul are 1.200 de km de piste pentru biciclete. Chiar şi aşa, începând cu 1 septembrie, trotinetele electrice vor dispărea de pe străzile Parisului în urma unui referendum desfăşurat în luna aprilie.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close