Antena 3 CNN Actualitate Procuror DNA: Angajaţii OTV ameninţă magistraţii. Dan Diaconescu, pericol public

Procuror DNA: Angajaţii OTV ameninţă magistraţii. Dan Diaconescu, pericol public

Procuror DNA:  Angajaţii OTV ameninţă magistraţii. Dan Diaconescu, pericol public
Sursa foto: dan diaconescu
25 Iun 2010   •   18:21



Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) care a cerut judecătorilor respingerea recursului lui Dan Diaconescu faţă de arestarea preventivă a afirmat, vineri, în faţa judecătorilor, că angajaţii OTV fac ameninţări la adresa magistraţilor, informează Mediafax.
Procurorul DNA a susţinut că pericolul public pe care-l reprezintă Dan Diaconescu este ilustrat şi prin afirmaţiile de pe post din ultimele zile de când patronul a fost arestat, angajaţi ai televiziunii OTV lansând o serie de ameninţări şi jigniri.
Unul dintre invitaţi ar fi spus pe postul TV că idealul său în viaţă este "un tip din Lituania care a împuşcat un judecător", adăugând şi că procurorii sunt pedofili".
Totodată, procurorul a auzit spunându-se pe post că într-o zi cineva va intra într-o judecătorie sau parchet şi va face o crimă.
Potrivit anchetatorului, Dan Diaconescu face orice doreşte în cadrul televiziunii sale "împroşcând cu noroi pe toată lumea" şi că libertatea presei este înţeleasă într-un fel special la OTV.
De asemenea, procurorul a spus că ridică semne de întrebare faptul că cineva a putut să facă o avere de 34 de milioane de euro, în câţiva ani.
În replică, avocaţii realizatorilor TV, Dan Diaconescu şi Doru Pârv, au susţinut judecarea în libertate a clienţilor lor, susţinând că decizia Judecătoriei sectorului 1 prin care cei doi au fost arestaţi este nelegală şi că nu intră în atribuţiile DNA să instrumenteze un caz de şantaj.
De asemenea, avocaţii au susţinut că la acest caz a lucrat iniţial un alt procuror, care a apreciat că Dan Diaconescu are doar calitate de martor. Procurorul a explicat că la acest dosar au lucrat doi procurori până la un moment dat când colega sa  a cerut să renunţe la acest caz, deoarece instrumentează un dosar foarte amplu privind RAFO.
Instanţa urmeză să ia o decizie în acest caz.
Miercuri dimineaţa, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Diaconescu şi Pârv, sub acuzaţia de şantajare a unui primar arădean, căruia i-ar fi solicitat 200.000 de euro pentru a nu difuza pe postul OTV o casetă compromiţătoare pentru edil.
Decizia de arestare a fost atacată cu recurs la Tribunalul Capitalei.


Antena3.ro

Foto: INTACT Images

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close