Antena 3 CNN Actualitate Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila: Au apărut primele rezultate pozitive în tratamentul celor infectați cu coronavirus

Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila: Au apărut primele rezultate pozitive în tratamentul celor infectați cu coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie și membru ales în Comitetul Executiv al OMS, a explicat, joi, la Antena 3, care e cel mai mare pericol în cazul coronavirusului.

Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila: Au apărut primele rezultate pozitive în tratamentul celor infectați cu coronavirus
30 Ian 2020   •   22:27

"Problema majoră este că ar putea să devină un virus îngrozitor, pentru că în momentul de față circa 20% din îmbolnăvirile pe care le produce sunt forme grave de infecții respiratorii, care pot duce și la deces.

Citește și: ”Urgență globală” decretată de Organizația Mondială a Sănătății

Problema este legată faptul ca virusul să sufere mutații, datorită acestor transmite interumane și să devină mult mai periculos și atunci, într-adevăr, putem discuta de probleme foarte serioase", a apus Alexandru Rafila.

Specialilstul are însă și o veste bună. Au apărut primele rezultate pozitive în ceea ce privește tratamentul celor infectați cu coronavirus.

"Avem nevoie de un vaccin care să prevină boala și despre un tratament medicamentos care să fie eficace și se pare că sunt rezultate pozitive în utilizarea unui medicament care se folosește în infecția HIV și, asociat cu interferonul, a dat rezultate pozitive în testele pe care le-au făcut cei din China", a spus Alexandru Rafila, la Sinteza Zilei.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat ”urgență globală”, din cauza noului coronavirus.

Virusul continuă să se răspândească în întreaga lume.

”Principalul motiv nu este ce se întâmplă în China, ci în alte țări”, a spus Tedros Adhanom Ghereyesus, liderul OMS, într-o conferință de presă la Geneva.

Îngrijorarea este că virusul ar putea ajunge în țări cu sisteme de sănătate mai vulnerabile.
China continentală are acum un număr de 8.137 de cazuri confirmate de coronavirus, inclusiv 171 de decese.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei coronavirus
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close