Antena 3 CNN Actualitate Profesorul Dan Voiculescu cere explicații pentru finanțările externe pentru #rezist

Profesorul Dan Voiculescu cere explicații pentru finanțările externe pentru #rezist

Profesorul Dan Voiculescu cere explicații pentru finanțările externe pentru #rezist
20 Noi 2018   •   08:24

Profesorul Dan Voiculescu cere oficial Preşedinţiei, Guvernului şi Parlamentului să lămurească problema finanţărilor subterane în criptomonede a grupării #rezist şi a ONG-urilor care susţin platforme politice de tipul Cioloş şi USR.

Anunţul vine în contextul în care luju.ro a dezvăluit că organizaţiile de presiune politică din România ar fi primit 14 milioane de dolari în ultimii trei ani.

Tăcerea instituțiilor reprezentative ale sistemului politic democratic este greu de înțeles, scrie Dan Voiculescu, după informaţia-bombă publicată de jurnaliştii Luju.ro. Conform acestora, procurorii DIICOT investighează peste 400 de tranzacții în criptomonede, prin care au intrat în România mai mult de 14 milioane de dolari în ultimii trei ani. Bani care ar fi alimentat grupări #rezist și ONG-uri care susțin platforme politice de tipul Cioloș și USR.

„Dacă informațiile luju.ro sunt corecte și există o rețea internațională de finanțare SUBTERANĂ a unor mișcări participante la acțiuni aflate în cercetarea organelor judiciare, am convingerea că SRI a obținut date despre acest fenomen și, îndeplinindu-și obligațiile legale, le-a furnizat deja Președinției, Guvernului și altor instituții central desemnate prin lege.

În aceste condiţii, trebuie lămurite trei aspecte esenţiale:

1. Dacă și când au primit informațiile referitoare la finanțarea externă a anumitor organizații de presiune publică.

2. Cum au utilizat informațiile primite.

3. În ce măsură finanțarea subterană, din surse externe, a unor organizații implicate în acțiuni care pot destabiliza instituții fundamentale ale democrației, reprezintă o amenințare la adresa securității României. Oare nu s-ar impune o dezbatere a acestui subiect în Consiliul Suprem de Apărare a Țării?

Profesorul Dan Voiculescu spune că Președinția, Guvernul și Comisia parlamentară de control asupra activității SRI au datoria de a răspunde.

Exercitându-mi drepturile conferite de Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, mă voi adresa inclusiv pe cale oficială instituțiilor menționate. Securitatea națională este mai presus de orice mize partizane și solicit reprezentaților tuturor organizațiilor democratice să nu deturneze politic acest subiect. În fața unor eventuale amenințări la adresa ordinii constituționale, solidaritatea este unicul răspuns responsabil”, adaugă profesorul dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: rezist
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close