Antena 3 CNN Actualitate Profesorul Mircea Beuran, discuție cu ministrul Costache pe tema OUG-ului privind privatizarea din Sănătate

Profesorul Mircea Beuran, discuție cu ministrul Costache pe tema OUG-ului privind privatizarea din Sănătate

Profesorul Mircea Beuran susține că a avut o discuție cu ministrul Sănătății pe tema ordonanței de urgență privind privatizarea din Sănătate, cu puțin timp înainte de izbucnirea scandalului care a dus la demiterea sa de la conducerea Clinicii de Chirurgie din cadrul Spitalului Foreasca.

Profesorul Mircea Beuran, discuție cu ministrul Costache pe tema OUG-ului privind privatizarea din Sănătate
08 Feb 2020   •   23:43

Declarația a fost făcută într-un interviu acordat Andreei Sava, la emisiunea Descoperiți, de la Antena 3.

Am avut o discuție mai largă în care au fost punctate și aceste lucruri, vizavi de modul în care o parte din serviciile medicale să meargă de la public către privat și o parte din activitățile de instruire a rezidenților să plece dinspre public spre privat. Poziția mea, la vremea aceea, a fost una nu reținută, ci una activă în a avea o discuție reală. Să cunoaștem ce programe avem, ce potențial există în sistemul privat medical și să găsim acele puncte comune care pot, în baza unor legi pe care nu le avem la ora actuală, să le gândim să devină complementare”, a spus Mircea Beuran.

Am arătat că, în sistemul de programe care acoperă partea ocologică deja este făcut un pas vizavi de radio și chimioterapie. Dar la acest pas, în afară de faptul că se plătesc aceste servicii care acoperă tratamentul care se face la internarea de o zi a pacientului, pacientul își plătește mai departe o taxă de confort, iar în unele spitale private se mai plătește un tip de taxă. (...) Sunt pacienți care în timpul tratamentului oncologic suportă complicații, iar lucrurile acestea nu sunt rezolvate în spitalele private, ci pacienții sunt trimiși la stat”, a explicat profesorul Mircea Beuran.

×
Subiecte în articol: Descoperiți Mircea Beuran
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close