Antena 3 CNN Actualitate Prostituţia, aproape de a intra în legalitate

Prostituţia, aproape de a intra în legalitate

Prostituţia, aproape de a intra în legalitate
Sursa foto: prostituata
06 Mar 2009   •   20:13

Cea mai veche meserie din lume e pe cale să devină legală şi în România. Dacă proiectul noului Cod Penal trece de Parlament, prostituatele nu mai plătesc amenzi şi nici nu mai trec pe la poliţie. Ziua cea mare pare că se apropie. Prostituatele îşi vor putea vinde trupurile în voie, fără să mai fie hăituite de poliţişti sau jandarmi.

Există şi o condiţie pentru ca astfel de scandaluri să fie evitate. Prostituţia trebuie făcută de bunăvoie, fără supravegherea unui proxenet. Altfel, cel care obligă femeile să se prostitueze riscă să stea 7 ani în spatele gratiilor.

?E foarte bine, nu ne mai temem. Vor ieşi mai multe în stradă, pentru că nu le e frică de amenzi, ci de închisoare?, spune o prostituată. Acesta este un pas spre normalitate, susţin cei care au conceput noua lege.

Noul cod penal este îngăduitor şi în ceea ce priveşte incestul. Va fi considerat infracţiune numai în caz de viol sau atunci când implică un minor.

Noul proiect de cod penal se află în acest moment în Parlament. Abia în mai, vom afla dacă va fi adoptat de Legislativ sau asumat de Guvern.

Observator

×
Subiecte în articol: noul cod penal
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close