Antena 3 CNN Actualitate Protest faţă de lipsa spaţiilor verzi, în mai multe oraşe din ţară

Protest faţă de lipsa spaţiilor verzi, în mai multe oraşe din ţară

Protest faţă de lipsa spaţiilor verzi, în mai multe oraşe din ţară
05 Apr 2009   •   23:24

Sute de oameni au protestat duminică, în mai multe oraşe din ţară, faţă de lipsa spaţiilor verzi. Protestatarii sunt nemulţumiţi de reducerea numărului de arbori precum şi de nivelul ridicat de poluare din marile oraşe şi cer autorităţilor să ia măsuri pentru protejarea naturii. Zeci de studenţi au protestat în parcul Ştefan cel Mate din Cluj, nemulţumiţi de lipsa spaţiilor verzi.

Irina Cristina Mancas, unul dintre organizatorii protestului, a declarat că nu ar trebui să fie permisă construcţia mall-urilor sau a altor construcţii pe spaţiile verzi. ?Nu stiu dacă aurtorităţile ne vor lua în seamă dar trebuie să tragem un semnal de alarmă?, a declarat un student, prezent la protest. Şi braşovenii au protat pentru protejarea naturii la poalele Tâmpei. Protestul a luat forma artei.

Copiii au desenat copaci pentru că ?fără ei nu putem respira?, aşa cum au spus chiar cei mici. ?Am desenat un soare trist pentru că e gunoi mult?, a explicat unul dintre copii.

La Târgu Mureş organizaţiile non-guvernamentele au organizat proteste pe bulevardul de lângă cetatea medivală din oraş, copiii au făcut desene pe asfalt, iar adulţii au venit cu bicicleta, pentru a încuraja transportul "sănătos şi ecologic".

Oamenii speră că vor reuşi să sensibilizeze autorităţile, iar spaţiile verzi nu mai fie distruse.

Antena 3

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close