Antena 3 CNN Actualitate Psihologul Lizeta Mihăilă, despre introducerea cursurilor de mindfulness în școli

Psihologul Lizeta Mihăilă, despre introducerea cursurilor de mindfulness în școli

Psihologul Lizeta Mihăilă, despre introducerea cursurilor de mindfulness în școli
Sursa foto: foto: captura Antena 3
15 Iun 2019   •   13:27

Valerie Cioloş, soţia preşedintelui, PLUS Dacian Cioloş, propune, într-o postare pe pagina sa de Facebook, introducerea de cursuri de mindfulness în programa de şcolară, pentru a-i ajuta pe elevi să facă faţă stresului şi anxietăţii.

Stres şi anxietate la copii este o dură şi tristă realitate. În Australia, un copil din 7 are cel puţin un episod de tulburare mintală pe an. Cauzele? Probleme personale, goana după note bune, presiuni de la social media... Mai mult de 50% din condiţiile de sănătate mintale îşi iau rădăcinile înainte vârstei de 12 ani”, a scris Valerie Cioloş pe Facebook.

"Este o idee bună, pentru că în primul rând școala trebuie să-i formeze pe copii să aibă niște abilități de viață, să se descurce mai târziu. În afara programei pe care să și-o însușească copiii trebuie ca după ce termină școala să aibă niște competențe, să poată să țină un discurs, să poată să se afirme într-un grup, să poată să-și impună ideile, să fie organizat și ar fi o oportunitate pentru ei de a afla mai multe lucruri despre acest domeniu în cadrul școlii", a spus Lizeta Mihăilă.

 

 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close