x close

Psihologul Lizeta Mihăilă, despre introducerea cursurilor de mindfulness în școli

de D.G.    |    15 Iun 2019   •   13:27
Psihologul Lizeta Mihăilă, despre introducerea cursurilor de mindfulness în școli 817 foto: captura Antena 3

Valerie Cioloş, soţia preşedintelui, PLUS Dacian Cioloş, propune, într-o postare pe pagina sa de Facebook, introducerea de cursuri de mindfulness în programa de şcolară, pentru a-i ajuta pe elevi să facă faţă stresului şi anxietăţii.

Stres şi anxietate la copii este o dură şi tristă realitate. În Australia, un copil din 7 are cel puţin un episod de tulburare mintală pe an. Cauzele? Probleme personale, goana după note bune, presiuni de la social media... Mai mult de 50% din condiţiile de sănătate mintale îşi iau rădăcinile înainte vârstei de 12 ani”, a scris Valerie Cioloş pe Facebook.

"Este o idee bună, pentru că în primul rând școala trebuie să-i formeze pe copii să aibă niște abilități de viață, să se descurce mai târziu. În afara programei pe care să și-o însușească copiii trebuie ca după ce termină școala să aibă niște competențe, să poată să țină un discurs, să poată să se afirme într-un grup, să poată să-și impună ideile, să fie organizat și ar fi o oportunitate pentru ei de a afla mai multe lucruri despre acest domeniu în cadrul școlii", a spus Lizeta Mihăilă.

 

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati