Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor trage un semnal de alarmă: Mai poate suporta țara asta drame suplimentare?

Radu Tudor trage un semnal de alarmă: Mai poate suporta țara asta drame suplimentare?

Radu Tudor trage un semnal de alarmă: Mai poate suporta țara asta drame suplimentare?
Sursa foto: Foto: VideoNews
30 Mai 2016   •   19:19

În contextul unei crize severe în Sănătate, DNA aruncă bomba: Procurorii anti-corupție au început urmărirea penală contra a 77 de medici oncologi pe care îi acuză de luare de mită.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de luni a emisiunii La Ordinea Zilei, realizată de Dana Grecu.

Bogdan Chirieac, senior editor DC News, a explicat că situația este mult mai tragică, având în vedere că România nu se poate lăuda cu mulți medici oncologi.

“DNA înțeleg că își face treabă, urmează legea. În acest moment, eu cred că este o situație neobișnuită, că nu sunt mulți medici oncologi în România. Ce pui în loc? Cu cine tratezi bolnavii? 77 de medici oncologi înseamnă foarte mulți, nu cred că sunt mii de oncologi în România. 77 de ingineri de soft sunt mai ușor de găsit, dar la medici este altceva. Poate trebuie găsită o altă soluție, să fie amnistiați, să se întâmple ceva.”

În plus, Radu Tudor a explicat că subiectul ar trebui dezbătut în CSAT.

“Mi se pare dramatic. Ce a spus Bogdan Chirieac este justificat. Îmi aduc aminte de o informație recentă, dintr-o comună din România, singurul medic oncolog de acolo a plecat în străinătate și oamenii care au nevoie de tratament sunt nevoiți să plece în alt județ pentru tratament. Lipsa unor medici din domeniul oncologic este un atentat la siguranța națională? Este o discuție demnă de CSAT? Trebuie dovediată vinovăția acelor oameni.”

 

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close