Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat răspunde acuzațiilor: Văd doar de interesul public și interesul statului

Raed Arafat răspunde acuzațiilor: Văd doar de interesul public și interesul statului

Raed Arafat răspunde acuzațiilor: Văd doar de interesul public și interesul statului
22 Noi 2015   •   19:24

Secretarul de stat Raed Arafat a fost invitatul lui Radu Tudor, duminică, în emisiunea ”Punctul de Întâlnire”. Fondatorul SMURD a răspuns unor atacuri venite, printre altele, din sfera politicului.

Unul dintre contestatarii vehemenți ai săi este fostul președinte Traian Băsescu.

”Etatist înseamnă că văd întâi interesul public și interesul statului. Nu mă interesează alte interese. Rolul meu acolo este să mă ocup de un sistem girat și care trebuie să fie funcțional. Suntem departe de a fi rezilienți față de orice situație de urgență. O să vorbim și despre ce se face la ISU. S-a vorbit că ISU vine cu paramedici, nu medici. Este fals. Sunt trei niveluri de echipaje. Nicio țară din lume nu își permite să aibă medici pe fiecare mașină. De asta sistemul are diferite niveluri de competență. Mașinile de terapie intensivă au medici. Este o jignire să spui că SMURD-ul nu are medici. Nu avem în fiecare județ, pentru că UPU din județe nu au ajuns nici ele la numărul de medici necesar. Nu am pierdut cel puțin 200 și ceva de rezidenți pe medicină de urgență, pe care nu am putut să îi angajăm. Nivelul trei, elicopterele, sunt numai cu medici, cu o singură excepție, cel din zona Deltei. Sunt medici în sistem” a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a răspuns și acuzațiilor că, odată cu înființarea SMURD, a fost neglijat serviciul de Ambulanță.

”Cu ce lucra Ambulanța atunci? Cu Dacii vechi, nu aveau cursuri, Guvernele au sprijinit încă de la început - acum a crescut eficiența, a crescut încrederea. În 2007 avea o încredere care nu atingea 30%, acum este peste 50%. Cine zice că serviciile de Ambulanță au fost neglijate, le punem în față investițiile făcute. SMURD are doar 20, 30% dintre investițiile pe țară. Ambulanța a luat cea mai mare parte din asta. Avem o colaborare excelentă cu Sindicatul Ambulanței, e un dialog, avem și nostalgici, care vor să se întoarcă la un anumit moment” a continuat Raed Arafat.

”O persoană, foarte vehementă împotriva sistemului, din cadrul Serviciului de Ambulanță Ilfov. Am întrebat, îl cunoașteți? Era ambulanțier, acum e asistent. Din discuții a rezultat că persoana respectivă ocupă funcții de conducere la o firmă de ambulanță privată. Se mănâncă sistemul de dinăuntru de către persoane ale căror loialitate e în altă parte” a spus oficialul, după diverse critici pe rețelele de socializare.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close