Antena 3 CNN Actualitate Raportul CE pe Justiţie va critica regresele României

Raportul CE pe Justiţie va critica regresele României

Raportul CE pe Justiţie va critica regresele României
Sursa foto: Comisia Europeana
03 Feb 2009   •   21:43

Comisia Europeană (CE) va critica, în raportul pe Justiţie, regresele României din ultimele şase luni, susţin unele surse europene. Pentru că este un raport interimar, documentul care va fi făcut public în curând nu va face recomandări cu privire la menţinerea sau închiderea verificării în domeniul Justiţiei. Raportul Comisiei despre România şi Bulgaria va fi, aşadar, cam acelaşi cu cel din luna iulie a anului trecut.
Surse comunitare au declarat că nu se aşteaptă ca Bucureştiul să aibă obiecţii privind criticile formulate în raport, deoarece noul guvern poate sublinia faptul că regresele au fost înregistrate în timpul guvernării Tăriceanu. Ministrul Justiţiei este, însă, acelaşi.
La Bruxelles, în cercurile româneşti, se vehiculează ideea că Bucureştiul e mai avantajat politic decât Sofia. Şi asta întrucât preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, face parte din familia politică a popularilor europeni, asemenea preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc.
Cu toate acestea, România este în continuare sub ameninţarea îngheţării fondurilor europene.
Şi Bulgaria riscă să rămână fără unele fonduri, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. Potrivit cotidianului România Liberă, Executivul european este supus din ce în ce mai mult presiunilor Parlamentului European, care vrea să ia măsuri exemplare.
Traian Basescu a declarat că ridicarea monitorizării după raportul din iulie 2009 este obiectivul României. Preşedintele Comisiei Europene spune că este în interesul românilor să obţină reale progrese în Justiţie.
Există şi voci care susţin că ţara noastră ar fi pusă într-o lumină mai bună dacă rămâne în tandem cu Bulgaria care este sub nivelul României.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana România
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close