Antena 3 CNN Actualitate Războiul ceaiului de tei. Rareş Bogdan îl atacă pe Mugur Isărescu: "Eu am recomandat primul ceaiul - pentru BNR"

Războiul ceaiului de tei. Rareş Bogdan îl atacă pe Mugur Isărescu: "Eu am recomandat primul ceaiul - pentru BNR"

Rareș Bogdan îl atacă pe guvernatorul BNR, pe care îl acuză că este principalul vinovat pentru situația financiară a țării.

Războiul ceaiului de tei. Rareş Bogdan îl atacă pe Mugur Isărescu: "Eu am recomandat primul ceaiul - pentru BNR"
de Gabriel Dano    |    12 Mai 2022   •   22:07

Mai mult, europarlamentarul afirmă că el a recomandat prima oară consumul de ceai de tei calmant pentru unii angajați ai BNR, mai nervoși, care anunțau deja moartea economiei românești.

„Cred că Isărescu s-a adresat românilor, nu mie. Economiști precum Eugen Rădulescu și Valentin Lazea, oameni de bază ai BNR, au avut ieșiri alarmiste, în care ne anunțau că România este în un pericol de moarte economică și că vin crizele peste noi.

Atunci, i-am recomandat domnului Isărescu să le dea subordonațulor lui ceai de tei, ca să îi calmeze. Când fac astfel de declarații, de la nivelul funcției lor, atunci este o problemă. Lucurile arată prost la nivel Uniunii Europene, numai că în țări ca Italia sau Belgia, de exemplu, forța economiei e mai mare. În România, orice mic dezechilibru ne afectează. Românii vor fi răbdători, căci așa suntem de 2000 de ani. Dar așteaptăm ca din partea instituției bancare centrale să simțim un anumit sentiment de credibilitate.

În contextul actual, criza la nivel european este intensficată de agresiunea Rusiei în Ucraina. Faptul că Romania avea o dependență mai mare față de Ucriana, m-a lăsat și pe mine perplex. Nu știam că noi importam 65% din îngrășămintele chimice din Ucraina sau jumătate din miliardul de tonă de beton în luăm și de la ucraineni. De asemenea, nu știam că peste 50% din totalul cerealelor veneau din Ucraina, iar 80% de ulei îl importam tot de la ei”, a declarat Rareș Bogdan la un post TV.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, îi îndeamnă pe români la calm: "Să bem un ceai de tei"

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, le recomandă românilor să abordeze cu calm explozia prețurilor. Isărescu spune că românii trebuie să se calmeze, iar mesajele publice trebuie să fie și ele mai moderate. 

Şeful BNR, Mugur Isărescu, a găsit şi remediul pentru această situaţie: ceaiul de tei.

"Când vedem cum se duce impactul pe celelalte preţuri, trebuie să acţionăm cu relativă forţă, pentru că vedeţi, pe trimestrul întâi, scorul ajustat a crescut mai mult.

Au fost mai multe canale. Preţurile energiei s-au transmis la preţurile agro-alimentare. 

E şi un început de panică, nu ne strică mai multă calmitate, agitaţia este caracteristică perioadei de criză. 

Am înţeles şi noi mesajul, mai bem un ceai de tei, pentru că sunt discuţii care nu se mai termină cu inflaţia, care nu fac bine", a recomandat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu Rareș Bogdan
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close