Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație. Ce mesaj a transmis Victor Negrescu după ce s-a spus că ar fi demisionat din Guvern

Răsturnare de situație. Ce mesaj a transmis Victor Negrescu după ce s-a spus că ar fi demisionat din Guvern

Răsturnare de situație. Ce mesaj a transmis Victor Negrescu după ce s-a spus că ar fi demisionat din Guvern
Sursa foto: Foto: Facebook/ Victor Negrescu
11 Noi 2018   •   13:01

Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de anul viitor este "a României, a tuturor românilor, nu a unui ministru delegat", spune Victor Negrescu, el precizând că nu are mize personale şi că ar lucra şi benevol la un proiect atât de important dacă se doreşte acest lucru. 

El a făcut duminică o serie de precizări pe Facebook legate de pregătirea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE, ''în aşteptarea discuţiilor din interiorul PSD''. Precizările lui Victor Negrescu vin în contextul în care au apărut informaţii că acesta şi-ar fi dat demisia din funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene. 

Acesta menţionează, într-o postare pe Facebook, cele trei obiective pe care le-a propus la începutul mandatului de ministru delegat pentru Afaceri Europene. 

"Consens politic şi naţional în privinţa afacerilor europene şi a mandatului preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene (obiectiv atins prin aprobarea în unanimitate în comisiile de resort din Parlamentul României a priorităţilor noastre, dar şi prin aprobarea la nivel de Guvern, cu 25 de avize pozitive, a documentului de orientare strategică. Mai exact muncă de echipă şi bună colaborare cu toată lumea). Democratizarea şi transparentizarea accesului la informaţia europeană (obiectiv atins prin consultările cetăţeneşti privind viitorul UE organizate în toată ţara. Mai exact totul a fost transparent, iar discuţiile cu oamenii au fost esenţiale). O nouă atitudine în domeniul afacerilor europene (obiectiv atins prin crearea Trioului România - Germania - Franţa şi preluarea Preşedinţiei Strategiei UE pentru Regiunea Dunării. Mai exact prestigiul ţării a fost apărat acolo unde am putut contribui)", scrie el pe Facebook. 

Negrescu precizează că, de fapt, "cel mai important lucru este că tot procesul de pregătire a preşedinţiei României la Consiliul UE este în grafic atât pe dimensiunea politică, cât şi logistică". 

"Am mai spus public că am pregătit totul cu o echipă de specialişti foarte bine pregătiţi, în aşa fel încât să nu depindă lucrurile de un demnitar sau altul. Totul este deja gata în măsura în care nu se doresc schimbări majore faţă de planurile aprobate de Guvernul României sau de consiliul interministerial privind preşedinţia Consiliului UE prezidat de primul-ministru", completează el.

Negrescu punctează că, acum două zile, activitatea în acest departament era considerată ca fiind ''foarte bună, cu rezultate".

"Rămâne de analizat dacă atacarea cu agresivitate în presă, la doar câteva minute după ce un zvon a apărut miraculos pe surse, a unui coleg de Guvern şi de partid este normală şi o reală dovadă de colegialitate şi susţinere. Am spus-o încă din momentul în care am părăsit funcţia de europarlamentar pentru această responsabilitate: Nu am mize personale! Este o onoare pentru mine să reprezint România! Preşedinţia la Consiliul Uniunii Europene este a României, a tuturor românilor, nu a unui ministru delegat. Pentru acest lucru este nevoie de un efort naţional şi nu este prima dată când o spun. Facem politică pentru idei în care credem, pentru oamenii pe care dorim să îi reprezentăm, pentru idealurile pe care le avem pentru viitor. Vineri când am plecat de la birou am lăsat totul la zi şi pregătit pentru următoarea săptămână de lucru. Dorinţa mea este ca proiectul să aibă continuitate", mai afirmă el.

Totodată, Negrescu subliniază că parcursul european al României trebuie să continue.

"Şi benevol aş lucra pentru România la un proiect atât de important dacă se doreşte acest lucru. Poate de aceea programul nostru de voluntariat a fost atât de popular. Idealurile pe care le-am exprimat, în calitate de preşedinte-coordonator naţional al PES activists România, o structură cu peste 10.000 de membri şi simpatizanţi social-democraţi interesaţi de politica europeană, şi în consecinţă de membru BPN al Partidului Social Democrat de mulţi ani, rămân aceleaşi", conchide Victor Negrescu.

×
Subiecte în articol: mesaj victor negrescu guvern
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close