Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul polițistului ucis în Timiș. Ce s-a descoperit după prima etapă a anchetei

Răsturnare de situație în cazul polițistului ucis în Timiș. Ce s-a descoperit după prima etapă a anchetei

Răsturnare de situație în cazul polițistului ucis în Timiș. Ce s-a descoperit după prima etapă a anchetei
Sursa foto: Foto: Facebook
08 Iul 2019   •   16:50

Mai mulţi şefi din IPJ Timiş, inclusiv comandantul Inspectoratului, sunt cercetaţi în urma anchetei privind asasinarea poliţistului din Recaş. 

Raportul final vorbeşte de nereguli extrem de grave în ceea ce priveşte modul în care a fost organizată operaţiunea de prindere a urmăritului general.

Principalul vizat de anchetă este şeful Serviciului Investigaţii Criminale, care, pe de o parte, nu a comunicat superiorilor săi despre acţiune. Pe de altă parte, el este acuzat a transmis informaţiile privind urmăritul general printr-un simplu mesaj pe whatsapp fără să ofere niciun detaliu despre persoana în cauză, cunoscută ca fiind extrem de periculosă.

”Prima fază a verificărilor s-a finalizat. Concluzia e următoarea: înaintarea raportului de verificare, către ministerul Afacerilor Interne în vederea analizării oportunității dispunerii de măsuri potrivit competenței față de șeful IPJ Timiș, întrucât competența inspectorilor șefi aparține MAI și punctul numărul doi, declanșarea cercetării în prealabil față de nouă polițiști dintre care și șase în funcții de conducere. Într-adevăr, în sarcina șefului de investigații criminale s-au reținut următoarele: în urma informării de către un subaltern la faptul că urmează să fie declanșată operațiunea de capturare a unui infractor urmărit internațional, șeful de investigații criminale nu și-a anunțat superiorii astfel încât aceștia nu au putut angrena și alte forțe. Informarea a realizat-o impropriu, dând un mesaj pe o rețea de socializare. Totodată, șeful serviciului de investigații criminale nu s-a implicat în efectuarea unor activități premergătoare acestei acțiuni și nu a verificat dotarea corespunzătoare a polițiștilor.”, a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR.

Cristian Amariei a fost secerat, la numai 43 de ani de Marcel Lepa, un recidiviost periculos. În urma lui, doi copii au rămas orfani de tată. Colegul său a scăpat împușcat în picior. Niciunul dintre ei nu purta echipamentul adecvat misiunii dificile în care fuseseră trimişi.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close