Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în Marea Britanie. Nigel Farage și-a anunțat demisia din fruntea UKIP: ”Îmi vreau viața înapoi”

Răsturnare de situație în Marea Britanie. Nigel Farage și-a anunțat demisia din fruntea UKIP: ”Îmi vreau viața înapoi”

Răsturnare de situație în Marea Britanie. Nigel Farage și-a anunțat demisia din fruntea UKIP:  ”Îmi vreau viața înapoi”
Sursa foto: Foto: facebook.com/nigelfarageofficial
04 Iul 2016   •   12:24

Nigel Farage, liderul formaţiunii Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), și-a dat demisia din această funcție, la nici două săptămâni de la referendumul istoric în care britanicii au votat pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană, scrie ITV.

”Nu am fost niciodată şi n-am vrut niciodată să fiu un politician de profesie. Scopul meu în politică a fost să scot Marea Britanie din Uniunea Europeană. Prin urmare, mi se pare corect să renunţ acum să mai fiu liderul UKIP”, a declarat el, într-o conferinţă de presă.

Farage a subliniat că va continua să susţină partidul şi să ajute mişcările de independenţă din restul Uniunii Europene, dar că de acum se va concentra mai mult pe viaţa sa personală după numeroşii ani în care a făcut campanie pentru ieşirea Marii Britanii din UE.

”În timpul campaniei pentru referendum am spus că îmi vreau țara înapoi. Acum spun că îmi vreau viața înapoi, iar asta începând de acum”, a mai spus Nigel Farage.

Nigel Farage le-a mulţumit pe contul său de Twitter tuturor celor care l-au susţinut - membri ai partidului, dar şi simpatizanţi din afara formaţiunii.

El s-a declarat din nou satisfăcut de rezultatul obţinut la referendumul #Brexit.

UKIP a ajuns a 'treia forţă politică' din Marea Britanie, după conservatorii aflaţi la putere şi după opoziţia laburistă, a declarat el.

Farage a mai spus că Marea Britanie va trebui să aibă un premier care a fost pro-Brexit şi care nu va ceda în privinţa libertăţii de mişcare în negocierile cu UE, dar a refuzat să îşi exprime susţinerea faţă de vreun candidat din cursa pentru şefia conservatorilor şi a guvernului. "Dacă vom fi slabi sau vom face compromisuri în negocierile privind Brexit-ul, nu vom avea un acord bun", a evidenţiat Farage.

El a precizat de asemenea că în privinţa migraţiei este nevoie de ceva mult calm şi ca populaţia să primească noi garanţii.

Nu este prima dată când Farage renunţă la conducerea partidului. El a mai demisionat în mai 2015 după ce nu a reuşit să câştige un loc de parlamentar la alegerile generale de anul trecut, însă trei zile mai târziu şi-a retras demisia.

În vârstă de 52 de ani, Farage este membru al UKIP de la crearea formaţiunii în 1993 şi a fost ales prima dată în Parlamentul European în 1999.

Nigel Farage, primit cu ostilitate în Parlamentul European. ”Tu ce mai cauți aici?”

Liderul UKIP din Marea Britanie a avut parte de o primire ostilă în prima ședința a Parlamentului European, după referendumul istoric în care britanicii au votat pentru ieșirea din UE.

Încă de la început, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avut o replică tranșantă pentru Nigel Farage, în timp ce liderul grupului PPE din Parlamentul European l-a făcut mincinos.

×
Subiecte în articol: nigel farage Brexit
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close