Antena 3 Actualitate Răzvan Nicolescu, la 100 de minute: Eficientizarea companiilor de stat, prin listările la bursă și numirile apolitice

Răzvan Nicolescu, la 100 de minute: Eficientizarea companiilor de stat, prin listările la bursă și numirile apolitice

29 Ian 2016   •   18:33

Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu a comentat, la 100 de minute, ultimele informații publicate de Consiliul Concurenței în legătură cu activitatea Hidroelectrica.

Nicolescu a arătat că, din păcate, deși s-au înregistrat progrese, nu există acum o companie de stat ”pe care să o arătăm și să spunem: uite, aici lucrurile sunt sută la sută în regulă”.

În opinia fostului ministru, acest lucru poate fi reparat prin listarea la bursă a companiilor, pentru transparentizarea lor, precum și prin numiri făcute apolitic.

Consiliul Concurenței a precizat, într-un raport, că întreaga cantitate de energie produsă de Hidroelectrica era livrată pe baza acestor contracte pe termen lung ceilalţi participanţi la piaţă ne mai având acces la această sursă de energie ieftină.

Mai mult, contractele au fost încheiate în condiţiile în care toate părţile implicate cunoşteau informaţiile privind riscul hidrologic crescut, respectiv cantitatea insuficientă de energie electrică disponibilă.

Astfel, pentru onorarea contractelor, Hidroelectrica a achiziţionat cantităţi importante de energie de pe piaţa concurenţială la un preţ mai mare decât cel la care vindea către partenerii săi.

Prin încheierea şi derularea contractelor pe termen lung, cantitatea de energie electrică contractată de către Hidroelectrica pe piaţa reglementată a scăzut, diminuând astfel cantitatea de energie cu preţ scăzut aferentă coşului reglementat, fapt ce a condus implicit la afectarea preţului la consumatorii casnici.

×
Subiecte în articol: razvan nicolescu 100 de minute

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close