Antena 3 CNN Actualitate Reabilitarea plajelor ne costă 234 milioane euro

Reabilitarea plajelor ne costă 234 milioane euro

Reabilitarea plajelor ne costă 234 milioane euro
21 Feb 2007   •   12:09

Lucrărările pentru reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre vor începe în acest an. Este vorba despre un proiect realizat de către Agenţia Japoneză pentru Cooperare Internaţională (JICA), potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Apelor Române Dobrogea Litoral, Cătălin Anton.

Cele mai scumpe lucrări vor fi cele de înnisipări ale plajelor, care vor costa aproximativ 82 de milioane de euro. Pentru eliminarea amenajărilor deja existente este nevoie de 13 milioane de euro, pentru digurile care vor fi construite, 74 de milioane de euro, iar recifele artificiale vor costa 65 de milioane de euro.

Deşi o parte din bani vor veni de la Guvern, Direcţia speră să atragă fonduri structurale pentru acest proiect. Plajele din Mamaia şi Eforie Nord vor fi primele reabilitate. Lucrările care vor începe în acest an se vor încheia în 2011 şi vor costa 44 de milioane de euro. Întregul proiect se va finaliza în anul 2020.

De asemenea, în perioada 21 - 23 februarie este organizată licitaţia pentru închirierea ultimelor plaje ale litoralului românesc rămase neconcesionate. 34 oferte au fost depuse la Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, deşi au fost cumpărate peste o sută de caiete de sarcini. Cele 25 de sectoare neconcesionate sunt aflate în Năvodari, pe cordonul litoral Eforie Nord - Eforie Sud, Eforie Sud, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus şi cordonul litoral Venus - Saturn.

Antena3.ro

×
Parteneri
Un nou val de praf Saharian vine peste România
x close