Antena 3 CNN Actualitate Reacția Rusiei la activarea scutului antirachetă de la Deveselu: ”Este o amenințare!”

Reacția Rusiei la activarea scutului antirachetă de la Deveselu: ”Este o amenințare!”

Reacția Rusiei la activarea scutului antirachetă de la Deveselu: ”Este o amenințare!”
12 Mai 2016   •   13:33

Desfăşurarea scutului antirachetă american în România este o ''ameninţare'' pentru Rusia, iar Moscova adoptă contramăsuri împotriva apărării antirachetă a SUA în Europa, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres.

''Indubitabil, desfăşurarea sistemului antirachetă american este cu adevărat o ameninţare pentru securitatea Federaţiei Ruse. Sunt luate măsuri pentru a asigura nivelul necesar de securitate pentru Rusia. Daţi-mi voie să vă amintesc că însuşi preşedintele (Vladimir Putin) s-a întrebat în mod repetat împotriva cui va funcţiona acest sistem?'', a afirmat Peskov într-o conferinţă de presă, Reuters.

Sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu a fost inaugurat joi în prezenta premierului Dacian Cioloş şi a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care se află cu acest prilej în România, precum şi a adjunctului Secretarului apărării al SUA, Robert Work. Președintele Klaus Iohannis a lipsit de la eveniment.

Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că scutul antirachetă de la Deveselu nu este îndreptat împotriva niciunui stat, punctând că acesta are rol strict defensiv.

"O spun încă o dată cât se poate de clar: sistemul Aegis Ashore din România nu este îndreptat împotriva niciunui stat, având rol strict defensiv. Acesta constituie o asigurare a apărării României și a aliaților europeni împotriva unor potențiale amenințări cu atacuri balistice din afara spațiului euroatlantic", a declarat șeful statului, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

×
Subiecte în articol: Rusia Klaus Iohannis
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close