Recursul în cazul arestării lui Gigi Becali se va judeca luni

04 Apr 2009   •   14:05
Recursul în cazul arestării lui Gigi Becali se va judeca luni Tribunalul Bucuresti
Judecătorii au decis ca recursul în cazul arestării lui Gigi Becali să se judece luni, la Tribunalul Bucureşti. Sâmbătă, Judecătoria Sectorului 1 a explicat care au fost motivele care au stat la baza arestării preventive a finanţatorului clubului Steaua.

Motivarea instanţei conţine toată povestea nopţii de 26 spre 27 ianuarie, o poveste ce pare desprinsă dintr-un film de acţiune: urmăriri cu maşini, focuri de armă în plină stradă, judecată în stil mafiot şi şantaj între clanuri. Totul a început în seara zilei de luni, 26 ianuarie, la un bar din apropierea bisericii din Pipera, unde Gigi a oprit să bea o cafea, şi şi-a lăsat maşina descuiată, cu cheile în contact. Acesta este locul de unde a fost furat autoturismul.

Gigi Becali nu a sunat la poliţie şi a încercat să-şi recupereze maşina pe cont propriu. A apelat la Cătălin Zmărăndescu şi la Nicuşor Dumitraşcu. Oamenii lui Becali au plecat în căutarea hoţilor, cu două autoturisme de teren, Toyota Land Cruiser şi BMW X5. Hoţii, Tinel Niculae, Ştefan Mărgean, Constantin David Stan şi Adrian Stănilă, erau într-un Mercedes argintiu. I-au prins puţin după miezul nopţii, la intersecţia dintre Bulevardul Iancu de Hunedoara şi Calea Dorobanţilor.

Toyota condusă de Cătălin Zmărăndescu a lovit în lateral Mercedes-ul condus de Stănilă. Doi dintre hoţi, Mărgean şi Stan, au coborât din maşină şi au încercat să fugă, dar au fost prinşi în scurt timp de cei patru bărbaţi din Toyota. Ceilalţi doi au încercat să scape la bordul Mercedesului, însă BMW-ul X5 a plecat în urmărirea limuzinei.

La ieşirea din Pasajul Victoria, în intersecţia dintre şoseaua Nicolae Titulescu şi strada Dr. Felix, Mercedesul se opreşte într-un stâlp, după ce loveşte o altă maşină. Un bărbat sună la 112 şi relatează incidentul.

Stănilă a reuşit să scape, însă Niculae a fost prins de cei trei bărbaţi din X5. Un alt martor a povestit că Niculae a fost împuşcat în picior, bătut şi aruncat în portbagaj. Niculae susţine că cel care l-a împuşcat este Ştefan Dediu. Poliţia a ajuns după câteva minute, însă nu a mai găsit decât Mercedesul abadonat, patru cartuşe goale şi urme de sânge. Între timp, cei trei hoţi prinşi, Stan, Niculae şi Mărgean, au fost duşi la barul din Pipera.

O parte din convorbirea care a avut loc la bar între hoţi şi Gigi Becali a fost filmată cu un telefon mobil. Imaginile au fost făcute publice. În înregistrare, alături de Gigi Becali se află Ştefan Dediu, cel ce avea să fie arestat alături de Cătălin Zmărăndescu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu. Potrivit anchetatorilor, Zmărăndescu i-a tăiat pantalonii lui Niculae şi a vrut să-i scoată glonţul din picior cu ajutorul unui cuţit. Niculae a refuzat şi şi-a scos singur glonţul la baie, asistat de Dumitru Beciu.

În faţa judecătorului, Becali a recunoscut că le-a cerut celor trei să dea câte o declaraţie, în care să recunoască furtul maşinii. apoi cei trei au fost duşi în zona Aviatorilor şi urcaţi într-un taxi.

Gigi Becali credea că povestea era încheiată. Însă cei trei, sfătuiţi de Sandu Geamănu, au fost la IML şi au scos certificate medicale. Potrivit anchetatorilor, există indicii că Sandu Geamănu l-a şantajat pe Becali, solicitându-i 10.000 de euro în schimbul tăcerii celor trei. În paralel, cei trei au fost identificaţi de poliţie. La audieri au recunoscut că au fost sechestraţi la comanda lui Gigi Becali. Pe 2 aprilie, Gigi Becali a ajuns după gratii.

Antena 3

Parteneri
x close