Antena 3 Actualitate Regizoarea Cătălina Buzoianu va fi înmormântată marţi, la Cimitirul Bellu ortodox

Regizoarea Cătălina Buzoianu va fi înmormântată marţi, la Cimitirul Bellu ortodox

04 Aug 2019   •   13:33
Regizoarea Cătălina Buzoianu va fi înmormântată marţi, la Cimitirul Bellu ortodox
Sursa foto: Foto: Agerpres

Regizoarea Cătălina Buzoianu va fi înmormântată, marţi, la Cimitirul Bellu ortodox, informează UNITER într-o postare pe site-ul uniunii.

"UNITER îşi exprimă imensul regret la plecarea dintre noi a regizoarei Cătălina Buzoianu - o mare personalitate a culturii române care, prin propunerile sale artistice şi prin activitatea susţinută dedicată învăţământului teatral şi scenei, în integralitatea ei, a influenţat profund teatrul românesc în ultimii 50 de ani", se arată în postarea UNITER.

Potrivit sursei citate, Cătălina Buzoianu a creat peste 100 de spectacole mari şi a descoperit mulţi artişti.

"A cucerit culmi pe tărâmul artei teatrale, suport fiindu-i credinţa în profesiunea pe care şi-a ales-o şi căreia i s-a dedicat zeci de ani. A creat peste 100 de spectacole mari - amprente pe memoria publicului. A cugetat asupra teatrului prin comunicări, conferinţe, ateliere, dialoguri, susţinute aici şi în diverse ţări, dar şi lăsând în volum bucăţi de 'file îngălbenite' din caietele sale de regie, de 'file albe pentru viitor', descriind totodată 'itinerarii teatrale' sau aducând 'omagii' oamenilor din viaţa sa. A scris fascinant despre teatru, despre zeii lui, despre muze. A descoperit artişti - fie că i-a căutat, fie că i-a găsit întâmplător; pe mulţi i-a format, cu mulţi a mers până la răscruci de drumuri. A învăţat de la unii şi i-a învăţat pe alţii. Erudiţia ei înmagazinează tezaure ce ţin de această artă considerată efemeră ...", precizează UNITER.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close