Antena 3 CNN Actualitate Reţea de hoţi de maşini, anihilată după o razie în şapte judeţe

Reţea de hoţi de maşini, anihilată după o razie în şapte judeţe

Reţea de hoţi de maşini, anihilată după o razie în şapte judeţe
Sursa foto: Foto: canada.com
16 Noi 2010   •   22:28

O reţea de hoţi de maşini a fost decapitată după o razie a poliţiştilor în şapte judeţe. În dosar apare şi numele autointitulatului rege al romilor creştini, Dan Stănescu.

De cele mai multe ori hoţii acţionau la pont. Foloseau un dispozitiv artizanal pentru resetarea computerului de bord. Dispăreau cu maşina în 40 de secunde. Poliţia are 11 suspecţi.

Poliţiştii au avut mandat de aducere pe numele lui Stănescu, dar nu l-au gasit. I-au luat în schimb puşca cu glonţ după ce i-au percheziţionat casa.

Rând pe rând supecţii de furtul limuzinelor au fost aduşi la Serviciul Furturi Auto. Odată cu ei şi dovezile găsite la percheziţii.

Au ajuns la poliţie şi cumpărătorii unor limuzine suspecte. Printre ei şi soţia autointitulatului rege al romilor creştini, Dan Stănescu.

Liderul romilor şi-a cumpărat cu două luni în urmă o limuzină de 90 de mii de euro la mai puţin de un sfert din preţ. Astăzi poliţiştii i-au percheziţionat Palatul de Aramă. Regele romilor nu a fost de găsit dar poliţiştii i-au luat o puşcă cu gloanţe.

Poliţiştii au căutat urma a nouă limuzine furate. Cele mai multe dispărute din parcările Capitalei.

Paradoxal, hoţii "preferau" maşinile asigurate pe sume mari de bani sau cumpărate în leasing. Din cauza asta, anchetatorii cred că de cele mai multe ori furtul se făcea cu ştiinţa proprietarului.

Bolizii de zeci de mii de euro erau furaţi cu daune minime. Hoţii lucrau curat şi foloseau mijloace artizanale de pornire.

Reţea de hoţi de maşini, anihilată după o razie în şapte judeţe

×
Subiecte în articol: masini descinderi
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close