Antena 3 CNN Actualitate Revine metoda de înşelătorie ''şerveţelul''. Ce a păţit o femeie din Arad

Revine metoda de înşelătorie ''şerveţelul''. Ce a păţit o femeie din Arad

Revine metoda de înşelătorie ''şerveţelul''. Ce a păţit o femeie din Arad
Sursa foto: foto: pixabay.com
03 Aug 2016   •   10:02

O metodă mai veche de a înşela oamenii în vârstă pe stradă a reapărut în Arad. O femeie de 77 de ani a rămas fără bijuterii după ce a crezut în nişte trecători.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi, în data de 16 iulie, despre săvârşirea unei înşelăciuni. O femeie a fost prostită să îşi pună bijuteriile într-un serveţel, apoi a rămas fără ele, potrivit adevarul.ro.

„Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că, la data de 16 iulie, în jurul orelor 13.55, persoane necunoscute – doi bărbaţi şi o femeie  – , în timp ce se aflau într-un autoturism staţionat la intersecţia străzilor Dornei cu Şelimbăr din municipiu, sub pretextul oferirii sumei de 50 de lei şi al solicitării de informaţii cu privire la direcţia de deplasare înspre Ungaria, ar fi acostat o femeie în vârstă de 77 de ani din Arad.

Astfel, cei bănuiţi de comiterea faptei, după solicitarea informaţiilor, profitând de vulnerabilitatea victimei, i-ar fi solicitat femeii să-şi pună bijuteriile (cerceii, un inel, brăţara şi lanţul) într-un şerveţel, pe care l-ar fi înfăşurat apoi în bandă adezivă, convingând-o totodată că pentru ”a scăpa de ghinion şi pentru a beneficia numai de noroc ” este necesară deschiderea lui doar în momentul în care va fi ajunsă la domiciliu.

La deschiderea şerveţelului respectiv, femeia a constatat că bijuteriile sale fuseseră schimbate cu două lănţişoare contrafăcute, cauzându-i un prejudiciu în valoare de aproximativ 2.000 de lei”, spune Lorena Pîrvulescu, purtătorul de cuvânt al IPJ. Aceasta mai afirmă că persoanele bănuite de comiterea înşelăciunii au intrat în posesia bunurilor sustrase, prin distragerea atenţiei victimei, prin acordul liber consimţit al acesteia de a-şi pune bijuteriile într-un şerveţel în schimbul norocului pe care l-ar fi primit.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, poliţiştii continuând cercetările în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care se fac vinovaţi de comiterea faptei.

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close