Antena 3 CNN Actualitate ROMÂNII au protestat în Covasna. Au mers la colindat la Primăria din Sfântul Gheorghe, dar autorităţile i-au SFIDAT

ROMÂNII au protestat în Covasna. Au mers la colindat la Primăria din Sfântul Gheorghe, dar autorităţile i-au SFIDAT

ROMÂNII au protestat în Covasna. Au mers la colindat la Primăria din Sfântul Gheorghe, dar autorităţile i-au SFIDAT
de O.P.    |    23 Dec 2014   •   08:25
Peste 100 de români din Covasna au colindat autorităţile din Sfântu Gheorghe. Oamenii au vrut astfel să protesteze faţă de acţiunile maghiarilor, de săptămâna trecută, când au intonat imnul Ungariei în faţa prefecturii. Primarul din Sfântu Gheorghe îi cerea premierului să fie lăsaţi în pace maghiarii, în caz contrar, "în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat la Târgu Mureş în 1990". DIICOT a deschis un dosar penal pentru ameninţările lansate de liderii UDMR.


Colindătorii s-au oprit mai întâi în faţa Consiliului Judeţean Covasna, unde i-a întâmpinat Tamas Sandor, preşedintele Consiliului. Gestul lor vine ca o formă de protest după ce etnicii maghiari au intonat imnul Ungariei în faţa Prefecturii, la un mitting. Colindătorii au ţinut să intoneze şi imnul României.


În urmă cu o săptămână peste 5.000 de maghiari cântau imnul Ungariei în faţa Prefecturii Covasna, iar tinerii plimbau pe străzile din Sântu Gheorge un steag al Ungariei, demn de Cartea Recordurilor.


Colindătorii au trecut şi pe la Primăria din Sfântu Gheorge.


Primarul din Sfântu Gheorge, Antal Arpad nu a ieşit la colindători dar şi-a trimis secretara să împartă bomboane. Antal Arpad este cel care ameninţa autorităţile române că dacă maghiarii nu sunt lăsaţi în pace "în secuime s-ar putea intampla ce s-a intamplat la Targu Mures in 1990" .DIICOT a deschis dosar penal după aceste declaraţii.  

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close