Antena 3 CNN Actualitate Românii mint ca să obțină azil politic în SUA. Care este cel mai folosit pretext

Românii mint ca să obțină azil politic în SUA. Care este cel mai folosit pretext

Mulți români care vor să ajungă în Statele Unite cer azil politic autorităților de peste Ocean. Unul dintre cele mai folosite pretexte este teama că Vladimir Putin ar putea invada România.

Românii mint ca să obțină azil politic în SUA. Care este cel mai folosit pretext
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    13 Mai 2022   •   19:57

Apelul la mila față de copii pare să fie cea mai la îndemână strategie a celor care vor să ajungă pe teritoriul american.

Tot mai mulți români vor să beneficieze de politica administrației Biden care integrează solicitanții de azil politic în comunitățile americane. Potrivit presei din SUA, o familie din România a cerut autorităților americane azil politic sub pretextul că fuge din calea războiului declanșat de Vladimir Putin. Totuși, funcționarii americani își dau seama de strategia românilor.

Pentru a obține azil politic în SUA, conaționalii noștri, în special cei cu familii numeroase, fac apel la mila americanilor și folosesc copiii drept "pașaport emoțional" în drumul către visul american, potrivit realitatea.net.

Un sondaj realizat de o platforma de recrutare din România arată că, de la începutul războiului din Ucraina, 51% dintre români au luat în calcul să părăsească România, în timp ce 12% așteaptă să vadă cum evoluează criza de la graniță. În timp ce 11% sunt de părere că războiul nu ne va afecta.

×
Subiecte în articol: azil politic SUA
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close