Antena 3 CNN Actualitate Românii nu sunt fani ai apei minerale

Românii nu sunt fani ai apei minerale

Românii nu sunt fani ai apei minerale
15 Feb 2007   •   20:06

Românii au consumat 50 de litri de apă minerală de persoană în anul 2006. Consumul apei minerale naturale în România a depăşit 939 milioane de litri în anul 2006. Declaraţiile au fost făcute pentru Rompres de directorulul general al Societăţii Naţionale a Apelor Minerale (SNAM), Iosif Nagy. Anul acesta, se estimează o creştere a consumului cu până la 10 la sută.

În Germania, însă, lucrurile stau cu totul altfel: o persoană a consumat 150-200 de litri în 2006, în timp ce la nivelul Uniunii Europene, consumul de apă este de 100 - 110 litri pe persoană. Cifra scăzută a consumului de apă minerală din ţară este cauzată de faptul că în mediul rural consumul este extrem de scăzut.

Din totalul producţiei de apă minerală, producţia de apă minerală naturală carbogazoasă s-a cifrat la peste 639 de milioane de litri, iar cea de apă minerală naturală plată la aproape 300 de milioane de litri.

Printre cei mai importanţi jucători din acest sector se numără societăţile Borsec, cu o cotă de piaţă de 22%, European Drinks, cu 17%, Dorna Apemin, cu până la 10%, Perla Harghitei cu 7-8%. Acestea sunt urmate de Carpatina, Biborţeni, Tuşnat, Lipomin, potrivit lui Nagy.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close