Antena 3 CNN Actualitate Rusia își organizează propria "Olimpiadă". Vladimir Putin, anunț pentru sportivii excluși de la Rio

Rusia își organizează propria "Olimpiadă". Vladimir Putin, anunț pentru sportivii excluși de la Rio

Rusia își organizează propria "Olimpiadă". Vladimir Putin, anunț pentru sportivii excluși de la Rio
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Iul 2016   •   08:56

Vladimir Putin a ordonat să se organizeze la Moscova un concurs pentru toţi sportivii care au fost interzişi la Jocurilor Olimpice, din cauza dopajului. Este însă mai mult de o întâlnire a prieteniei, prin care ruşii vor să concureze şi să demonstreze că au rămas uniţi, scrie prosport.ro.

Delegaţia Rusiei pentru Jocurile Olimpice a fost decimată din cauza cazurilor de dopaj. Până acum, 105 sportivi au fost suspendaţi din cauză că au apelat la substanţe interzise. Cea mai afectată este echipa de atletism, unde 67 din 68 de sportivi au fost depistaţi pozitiv.

S-a cerut inclus excluderea totală a Rusiei de la Jocurile Olimpice, pe motiv că programul naţional de dopaj a fost susţinut financiar de stat.

Vladimir Putin a condamnat în primă fază cazurile de dopaj în sport, însă apoi şi-a nuanţat discursul şi a declarat că ţara sa este o victimă a unui complot pornit din ambiţii politice: ”A fost o campanie deliberată!”. Potrivit dailycaller.com, Putin a ordonat să se organizeze ”o alternativă la jocurile olimpice”, adică o întrecere ce va avea loc pe o micuţă arenă din Moscova, la care vor participa toţi cei care vor fi interzişi la Rio 2016.

 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close