Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Andrei Baciu: ”Astăzi se deblochează criza din Sănătate. Am reparat o inechitate”

Andrei Baciu: ”Astăzi se deblochează criza din Sănătate. Am reparat o inechitate”

Andrei Baciu, șeful CNAS, a anunțat că astăzi se deblochează criza din Sănătate, ca urmare a eforturilor depuse de colegii mei liberali, care au reușit să impună adoptarea proiectului de lege care răspunde solicitărilor angajaților CNAS.

Andrei Baciu: ”Astăzi se deblochează criza din Sănătate. Am reparat o inechitate”
Sursa foto: Andrei Baciu: ”Astăzi se deblochează criza din sănătate. Am reparat o inechitate”
de Andreea Ştefan    |    14 Noi 2023   •   13:27

”Ca urmare a discuțiilor avute acum cu liderii sindicali, am fost asigurat că angajații caselor de asigurări de sănătate vor începe de astăzi efectuarea plăților pentru spitale, servicii medicale și medicamente.

Practic, astăzi se deblochează criza din Sănătate, ca urmare a eforturilor depuse de colegii mei liberali, care au reușit să impună adoptarea proiectului de lege care răspunde solicitărilor angajaților CNAS.

Le mulțumesc pentru susținere colegilor liberali și în mod special președintelui PNL, Nicolae Ionel Ciucă, care au înțeles cât de important este să deblocăm criza din sănătate.

Fac mențiunea că adoptarea proiectului nu pune presiune pe bugetul de stat și că modificările implică strict fondurile proprii ale CNAS.

Citește și: Proiectul de lege care prevede majorarea salariilor angajaților CNAS a fost adoptat de Camera Deputaţilor

În același timp, am reparat o inechitate, pentru că profesioniști din domeniul asigurărilor sociale de sănătate câștigau mult mai puțin decât angajați din alte instituții cu funcții similare. Un sistem nu poate fi cu adevărat performant și eficient fără oameni profesioniști și motivați.

Este un proces început de câteva luni de zile care se finalizează într-o perioadă plină de provocări, însă orice amânare a soluționării ar fi echivalat cu un blocaj”, a transmis Andrei Baciu, șeful CNAS, într-o postare pe Facebook.

Ca urmare a discuțiilor avute acum cu liderii sindicali, am fost asigurat că angajații caselor de asigurări de sănătate...

Publicată de Andrei Baciu pe Marţi, 14 noiembrie 2023

×
Subiecte în articol: Andrei Baciu CNAS
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close