Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dozele de vaccin antigripal au fost suplimentate şi au ajuns deja în cabinetele medicilor de familie

Dozele de vaccin antigripal au fost suplimentate şi au ajuns deja în cabinetele medicilor de familie

Ministerul Sănătăţii: Avem un număr de 35.000 de doze de vaccin antigripal pe care le-am suplimentat.

Dozele de vaccin antigripal au fost suplimentate şi au ajuns deja în cabinetele medicilor de familie
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    12 Feb 2020   •   18:08

Dozele de vaccin antigripal au fost suplimentate şi au ajuns deja în cabinetele medicilor de familie, în contextul epidemiei de gripă şi viroză respiratorie.

„Inspectoratul şcolar împreună cu Direcţiile de Sănătate Publică decid dacă o unitate şcolară este închisă sau activitatea dintr-o anumită clasă. Dar suntem în plin sezon de viroză respiratorie, suntem în epidemie, gripa evoluează epidemic în acest moment, sunt multe cazuri, avem şi 31 de decese până în acest moment. Cu siguranţă în perioada următoare acest număr de viroze respiratorii va creşte, dar în acest moment avem toate măsurile luate. Avem un număr de 35.000 de doze de vaccin gripal pe care le-am suplimentat, a ajuns deja în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire”, a precizat Oana Grigore, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Ea a atras atenţia că respectarea măsurilor de igienă în şcoli este extrem de importantă.

„Este foarte important ca măsurile de igienă să fie respectate strict - apă, săpun, spălatul mâinilor şi al feţei, un regim alimentar sănătos în această perioadă este foarte important şi limitează aceste îmbolnăviri”, a arătat Oana Grigore. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: vaccin gripa
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close