Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Tudor Ciuhodaru, despre scandalul achiziției vaccinurilor din pandemie: ”Este revoltător să nu-i spunem pacientului despre efectele secundare”

Dr. Tudor Ciuhodaru, despre scandalul achiziției vaccinurilor din pandemie: ”Este revoltător să nu-i spunem pacientului despre efectele secundare”

Dr. Tudor Ciuhodaru a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre scandalul achiziției vaccinurilor din perioada pandemiei de Covid-19.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Noi 2023   •   13:46

În plin scandal al vaccinurilor cumpărate în timpul pandemiei de Covid-19, medicul Tudor Ciuhodaru atrage atenția asupra dreptului pacientului de a fi informat cu privire la efectele secundare.

"Pe lângă jaful secolului, vorbim despre problema efectelor secundare. Mi se pare normal ca pacientul să fie informat atât despre beneficii, cât și despre riscuri, pentru că așa este corect.

Acel pașaport verde digital, care a fost o simplă decizie politică și nu medicală, făcea ca viața noastră să fie condiționată de un produs medical care ridica semne foarte mari de întrebare. Practic, vorbim despre malpraxis instituțional și cine greșește trebuie să plătească.

Cine răspunde pentru aceste efecte secundare? Medicul care a administrat vaccinul, asistenta, instituția sanitară, Guvernul sau producătorul? Nu avem nici astăzi un răspuns.

Citește și: Ceaiul care întârzie îmbătrânirea. Este un aliat pentru o piele frumoasă și un păr sănătos

Vedem că la nivel mondial, apar tot mai multe cazuri în care producătorii de vaccinuri sunt dați în judecată pentru  efectele secundare, iar instanțele hotărăsc că este vina lor și sunt asigurate despăgubiri.

Este revoltător să nu-i spui pacientului ce presupun efectele secundare", a spus medicul, la Antena 3 CNN.

Comenzi fără garanție

Potrivit procurorilor DNA, într-o notă de informare întocmită de Gheorghiță Valeriu și Baciu Romică Andrei, se lasă să se înțeleagă că singurul vaccin eficace și care poate fi livrat într-un termen scurt este cel produs de compania Pfizer, deși clauzele noului acord de cumpărare nu conțin nicio garanție în acest sens, nici în privința eficacității sau în privința respectării termenelor de livrare.

"Statul membru participant confirmă, de asemenea, că eficacitatea și efectele pe termen lung ale vaccinului nu sunt cunoscute în prezent și este posibil să existe efecte adverse care nu sunt cunoscute în prezent", mai informează procurorii DNA.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close