Antena 3 CNN Actualitate Scandal monstru în CNA! Câţiva membri sunt acuzaţi că protejează OTV-ul şi nu vor să îl sancţioneze

Scandal monstru în CNA! Câţiva membri sunt acuzaţi că protejează OTV-ul şi nu vor să îl sancţioneze

Scandal monstru în CNA! Câţiva membri sunt acuzaţi că protejează OTV-ul şi nu vor să îl sancţioneze
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Dec 2012   •   16:51

Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Iona Onisei şi Mircea Deacă au refuzat astăzi să discute în şedinţa CNA cazul OTV, postul care a făcut campanie electorală în ziua alegerilor. Iorga a declarat că acest caz este analizat la "presiunea politică" a lui Victor Ponta, scrie Mediafax.

Consiliul Naţionl al Audiovizualului (CNA) trebuia să analizeze în şedinţa de astăzi, potrivit oridinii de zi, rapoarte ale Direcţiei Monitorizare din CNA cu privire la emisiunile difuzate la posturile de televiziune şi radio centrale în campania pentru alegerile parlamentare, în perioada 3 - 9 decembrie, şi reclamaţii privind emisiunile din campanie.

Unul dintre membri Consiliului, Gelu Trandafir, nu era prezent la şedinţă în momentul începerii dicuţiei, în ciuda faptului că a fost prezent la prima parte a şedinţei.

De asemenea, Jucan a declarat că revoltat că nu înţelege de ce membri CNA ar trebui să mai analizeze acest caz: "Vom constata că doar OTV a încălcat legislaţia", a spus acesta.

Pe de altă parte, Cristina Trepcea, membru CNA, a declarat că OTV a contiunuat campania electorală în ziua votării, până la închiderea urnelor, încâlcând grav legea audiovizualului.

"Ce a făcut OTV nu se compară cu ce au făcut celelalte televiziuni niciodată. Cei de la OTV au arătat că, pentru ei, Legea audiovizualului nu există. Nu avem cum să comparăm ceea ce se întâmplă la OTV - ceea ce s-a întâmplat duminica asta îi singularizează dincolo de orice fel de comparaţie - cu ceea ce se face la celelalte televiziuni", a spus femeia.

În acelaşi timp, Narcisa Iorga a declarat: "Vreme de doi ani de zile, între 2010 şi 2012, OTV a făcut publicitate politică în afara campaniei şi a primit sancţiuni minore. Am permis publicitate politică deşănţată, am încercat să luăm măsuri doar în 2012, când anumite forţe politice au început să fie deranjate. Câtă vreme premierul României vine şi trage de urechi CNA că nu sancţionează OTV, mi se pare că e o presiune politică evidentă. Eu o să refuz să discut cazul OTV".

Preşedintele CNA, Rasvan Popescu, în schimb, i-a reproşat Narcisei Iorga că nici duminic, în ziua votului, CNA nu a putut lua o decizia în cazul OTV, deoarece dânsa "a spart" cvorumul Consiliului. "Eu am încercat să convoc o şedinţă duminică, iar, când am reuşit să aduc opt colegi, aţi plecat", a spus Popescu.

În momentul în care Popescu i-a reproşat aceasta, femeia s-a ridicat suparată de pe scaun, cu intenţia de a părăsi sala.

"O dată în plus plecaţi ca să nu sancţionăm un post care a făcut campanie până în ultima clipă", i-a spus din nou Răsvan Popescu.

Imediat după ce Narcisa Iorga a părăsit sala de şedinţe, şi Valentin Jucan a plecat din şedinţa CNA. Acest fapt l-a făcut pe Răsvan Popescu, preşedintele CNA, să spună că aceştia încearcă "să paralizeze orice discuţie" despre OTV.

×
Subiecte în articol: CNA CNA otv Dan Diaconescu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close