Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș pentru schimbarea Constituției. „Inițiativa este homofobă pur și simplu”

Scandal uriaș pentru schimbarea Constituției. „Inițiativa este homofobă pur și simplu”

Scandal uriaș pentru schimbarea Constituției. „Inițiativa este homofobă pur și simplu”
Sursa foto: Foto: Facebook/ Asociatia Accept
26 Mai 2016   •   13:52

Coaliția pentru Familie a depus în Senat o propunere legislativă de revizuire a Constituției care prevede că familia se întemeiază în urma căsătoriei între „un bărbat și o femeie”.

Reprezentanții comunității LGBT denunță initiativa drept un demers „fără miză legislativă” care urmărește să stigmatizeze persoanele LGBT (lesbian, gay, bisexual și transgender).

SONDAJ. Sunteți de acord cu legalizarea căsătoriilor persoanelor de același sex?

Trei milioane de semnături

„Proiectul legislativ este însoțit de circa 3 milioane de semnături de susținere, colectate de pe întreg teritoriul țării. Este pentru prima data în istoria României când un număr atât de mare de cetățeni aderă la o inițiativă în vederea organizării unui referendum pentru modificarea Constituției", a precizat Coaliția pentru Familiei.

În acest moment, articolul 48, aliniatul unu din Constituției stipulează că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Formularea propusă de Coaliția pentru familie este: „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor''.

„Pur și simplu vrem să întărim ideea de familie”

Unul dintre inițiatorii proiectului legislativ, tenorul Vlad Miriță, a explicat la Antena 3 motivul pentru care a demarat acest proiect: „Pentru a întări ideea de familie și pentru a nu exista vreo vulnerabilitate.”

„Nu avem nimic împotriva orientărilor sexuale de altă natură decât cele naturale”, a mai spus tenorul.

„Comunitatea gay este stigmatizată în România”

Sociologul Ciprian Necula, aflat în platoul Antena 3, susține însă că inițiativa este una „homofobă”.  ”Am văzut manipulări grosolane la strângerea semnăturilor, oamenii fiind mințiți practic că homosexualii vor să intre în Biserică. Cred că inițiativa este homofobă pur și simplu”.

Ciprian Necula a mai precizat că întreaga comunitate gay este stigmatizată în România.

 

 

 

×
Subiecte în articol: casatorie propunere legislativa gay
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close