Antena 3 CNN Actualitate Seceta îşi pune amprenta asupra României

Seceta îşi pune amprenta asupra României

Seceta îşi pune amprenta asupra României
26 Mai 2007   •   11:23

Mai multe judeţe sunt, în continuare, afectate de secetă, iar autorităţile locale sunt în situaţia de a lua măsuri extreme. În Suceava, Vrancea, Mehedinţi şi Maramureş culturile agricole sunt ca şi compromise din cauza lipsei ploilor. O situaţie aparte se înregistrează în judeţul Suceava, unde sute de fântâni au secat, iar edilii pregătesc cisterne cu apă pentru localnici. În faţa acestei situaţii, autorităţile au decis ca străzile, trotuarele şi spaţiile verzi să nu mai fie udate. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Vrancea apreciază că peste 34.500 de hectare de teren agricol din judeţ sunt afectate de lipsa ploilor, iar dacă fenomenul de secetă va continua, atunci, întreaga recoltă de cereale ar putea fi compromisă.

În acestea condiţii Comitetul a decis să trimită o adresă Ministerului Agriculturii, în care să solicite includerea judeţului Vrancea pe lista celor afectate de secetă. Seceta face ravagii şi în judeţul Timiş, unde în ultimele trei luni, culturile au fost afectate în proporţie de 20%. Valoarea pagubelor este estimată la peste 54 de milioane de lei.

Seceta din ultimele zile a afectat pe arii extinse şi culturile din judeţul Maramureş. Potrivit specialiştilor, pagubele cele mai mari se înregistreză în zona de şes a Maramureşului, îndeosebi în Câmpia Someşului. Aici 3.500 de hectare de culturi cerealiere şi alte 1.200 de hectare de culturi legumicole, au fost compromise. În judeţul Mehedinţi, seceta prelungită a calamitat peste 60% dintre culturile agricole.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close