Antena 3 CNN Actualitate Șefa Serviciului Administrativ al CJ Sibiu, suspendată din funcție după ce a fost plasată în arest la domiciliu

Șefa Serviciului Administrativ al CJ Sibiu, suspendată din funcție după ce a fost plasată în arest la domiciliu

Șefa Serviciului Administrativ al CJ Sibiu, suspendată din funcție după ce a fost plasată în arest la domiciliu
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Aug 2016   •   16:57

Ana Kraus, aflată în arest la domiciliu în urma unei anchete a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), nu mai lucrează începând de marţi la Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu, fiind suspendată din funcţia de Şef al Serviciului Administrativ, a afirmat Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean.

"Începând de astăzi i-am suspendat raportul de muncă doamnei Ana Kraus. Ana Kraus va fi înlocuită de Simona Lazăr", a explicat Daniela Cîmpean, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, Ana Kraus şi-a depus şi demisia din Consiliul Judeţean, însă CJ Sibiu a luat act de decizia justiţiei şi a dat-o afară.

Conducerea CJ Sibiu a suspendat-o din funcţie pe Ana Kraus marţi, după ce Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins ca nefondată contestaţia formulată de aceasta şi a decis că fosta şefă a Serviciului Administrativ să rămână în arest la domiciliu.

Purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat că "instanţa a respins ca nefondată contestaţia formulată de Ana Kraus" şi a admis contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, desfiinţând în parte încheierea atacată, respectiv cea dată în urmă cu o săptămână de către Tribunalul Alba, numai sub aspectul obligaţiilor stabilite în sarcina inculpatei pe durata arestului la domiciliu. Astfel, potrivit lui Cosmin Muntean, CA Alba Iulia a stabilit în sarcina Anei Kraus şi obligaţia de a nu comunica cu martorii, respectiv suspecţii sau inculpaţii în cauză. Decizia este definitivă.

Ana Kraus a fost reţinută la începutul lunii august de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2014 - 2016, Ana Kraus a încălcat reglementările legale privind achiziţiile publice cu ocazia achiziţiei unor produse de la o societate comercială.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal, sub control judiciar, Nicolae Marius Crăcea, şef al Serviciului Relaţii Publice, CIC şi Informatică, Valentin Vasilescu, director al Direcţiei Informatică, Resurse Umane şi Relaţii Publice, Ioan Stoian, director executiv economic şi persoană desemnată să exercite controlul financiar preventiv propriu în cadrul CJ Sibiu, şi Emil Călin Buciuman, administrator al unei societăţi comerciale.

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close