Antena 3 CNN Actualitate Șeful Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcție! Nu mai are acces la informaţii clasificate

Șeful Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcție! Nu mai are acces la informaţii clasificate

Directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Cătălin Ioniță, a fost eliberat din funcţie, întrucât nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcţiei, anunță MAI.

Șeful Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcție! Nu mai are acces la informaţii clasificate
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    26 Aug 2020   •   13:37

În prezent, Cătălin Ioniță este pus la dispoziţia Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în vederea stabilirii altor atribuţii profesionale.

Conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie este asigurată, conform atribuţiilor din fişa postului, de către adjuncţii acestei structuri, menționează MAI.

Avizul ORNISS, care dă dreptul posesorului să aibă acces la informații clasificate, este obligatoriu pentru conducătorii structurilor din Ministerul de Interne. Direcția Generală Anticorupție are ca scop documentarea infracțiunilor de corupție din Ministerul de Interne.

Cătălin Ioniţă a fost numit la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie în iunie 2018, după ce a demisionat de la conducerea Poliţiei Române.

Cătălin Ioniţă, fostul şef al Poliţiei Române, a scăpat de urmărirea penală

DNA a clasat dosarul în care aceste era cercetat pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii. Fostul şef al Poliţiei Române era cercetat pentru că ar fi intervenit la Comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri.

Citiți și:

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie a fost acuzat că a plagiat în lucrarea de doctorat. Reacţia chestorului Cătălin Ioniţă

 

×
Subiecte în articol: Cătălin Ioniță anticoruptie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close