Antena 3 CNN Actualitate Serviciul de Înmatriculări şi Permise Braşov, cercetat de DNA pentru multiple acuzaţii

Serviciul de Înmatriculări şi Permise Braşov, cercetat de DNA pentru multiple acuzaţii

Serviciul de Înmatriculări şi Permise Braşov, cercetat de DNA pentru multiple acuzaţii
Sursa foto: Foto: 12345.ro
19 Noi 2010   •   23:34

Vreme de cinci ani, Serviciul de Înmatriculări şi Permise Braşov a funcţionat ca o afacere privată. Detalii din ancheta preluată acum de DNA Braşov arată cum comisarul de la Înmatriculări îşi mărise salariul cu 50%, vindea nu doar plăcuţele din aluminiu, ci şi arhiva serviciului, iar angajările le făcea pe relaţii sus puse.

Serviciul de Înmatriculări şi Permise Braşov devenise o mare familie. O arată numele celor angajaţi în perioada 2008 - 2009. Aspiranţii la o funcţie în Serviciu trebuia să fie ruda cuiva din Minister. Aşa explică procurorii cum persoane care nu aveau pregătire de specialitate au fost încadrate totuşi în Poliţie.

Unii erau în pragul pensionării, n-aveau studii superioare, dar după câteva luni la Serviciul de Înmatriculări ieşeau cu o pensie militară. Alţii şi acum mai lucrează. Sunt soţii sau fiice de ofiţeri din Poliţie, Jandarmerie sau Transporturi Feroviare.

În plus, salariile lor nu au fost atinse de criză. Dimpotrivă. Surse din Interiorul Serviciului Înmatriculari povestesc că, de aproape un an de zile, în grila de salarizare a zece angajaţi, în frunte cu comisarul -şef Cristian Creţu, a fost inclus lunar şi salariul de merit. Aşa se face că şeful Serviciului câştigă lunar peste şapte mii de lei. La care s-au adăugat, desigur, banii câştigaţi prin vânzarea plăcuţelor din aluminiu la fier vechi.

La sfârşit de lună, containerele cu plăcuţe vândute la fier vechi le aduceau în jur de 80 de milioane de lei vechi, pe care apoi îi împărţeau. În funcţie de grad. Bani frumoşi cu care comisarul-şef Cristian Creţu si-a permis croaziere de lux.

Ultima ieşire cu familia a fost în Tenerife. Şapte zile all inclusive.

Tot mai multe nereguli ies la suprafaţă la Serviciul de Înmatriculări şi Permise Braşov

×
Subiecte în articol: Brașov
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close