Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii, nemulţumiţi de măsurile luate de Guvern

Sindicaliştii, nemulţumiţi de măsurile luate de Guvern

Sindicaliştii, nemulţumiţi de măsurile luate de Guvern
Sursa foto: Sindicate
11 Apr 2009   •   18:23

Deciziile luate de Guvern au stârnit nemulţumiri în rândul sindicaliştilor. Sindicaliştii sunt de părere că rectificarea bugetară care prevede îngheţarea salariilor profesorilor s-a făcut la comanda Fondului Monetar Internaţional, ca urmare a acordului semnat cu România. Şi micii intreprinzători sunt nemulţumiţi de noul impozit forfetar, anunţat de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea. Ei sunt de părere că măsura va falimenta multe firme, fapt care va afecta în mod direct economia.

Liderii sindicali din învăţământ nu sunt de acord cu rectificarea bugetară. Cu toate că luna aceasta era prezăvută o majorarecu 5% a salariilor profesorilor, Executivul a decis că până în ianuarie 2010, angajaţii din învăţământ nu vor beneficia de creşteri salariale. Sindicaliştii susţin că îngheţarea salariilor s-a făcut la comanda FMI.

În ceea pe priveşte decizia Executivului de introducere a impozitului minim forfetar, reacţiile întreprinzătorilor nu au întârziat să apară. Ei sunt de părere că această măsură nu va face altceva decât să falimenteze firmele mici.

Rectificarea bugetară va avea şi importante efecte negative, datorită faptului că nu s-a ţinut cont de trei elemente. În primul rând ?nu s-a ţinut cont că există câteva mii de firme în România cu o cifră de afaceri foarte mică, sub 12.000 de euro pe an, firme care sunt în mediu rural, în oraşe cu potenţial mai mic, firme făcute de începători sau proaspăt absolvenţi care în primii ani au o cifră de afaceri de doar câteva sute de milioane de lei, la care cheltuielile sunt destul de ridicate şi aplicând acest impozit riscăm ca unele dintre ele să intre în faliment ceea ce va duce la pierderea câtorva zeci de mii de firme, a câtorva zeci de mii de locuri de muncă?, a explicat Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor.

Antena 3

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close