Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii nu au obţinut nici o promisiune fermă după întâlnirea cu Emil Boc

Sindicaliştii nu au obţinut nici o promisiune fermă după întâlnirea cu Emil Boc

Sindicaliştii nu au obţinut nici o promisiune fermă după întâlnirea cu Emil Boc
Sursa foto: Emil Boc
04 Apr 2009   •   20:42

Premierul Emil Boc s-a întâlnit sâmbătă cu liderii principalelor sindicate. La întâlnire s-a discutat despre măsurile impuse prin acordul cu FMI şi despre problemele legate de salarizarea bugetarilor. Sindicaliştii nu au obţinut o promisiune clară din partea premierului privind majorarea salariilor mici. Acest lucru s-ar putea întâmpla doar dacă măsurile anticriză ale guvernului vor începe să dea roade.

După aproape trei ore de negocieri, sindicaliştii din sistemul bugetar au reuşit să-şi păstreze tichetele cadou şi cele de vacanţă, în limita bugetului fiecărei instituţii.

Între timp, Guvernul face în continuare economii la bugetul de stat. Premierul Emil Boc a anunţat vineri măsura interzicerii cumulării mai multorvenituri din sistemul bugetar, pentru cei care au venit peste 1700 de lei net.

Guvernul are de asemenea în vedere aplicarea unei "contribuţii pentru solidaritate". Sub incidenţa actului normativ care legiferează această contribuţie ar urma să intre bugetarii şi pensionarii cu un venit de la stat care depăşeşte 6700 de lei. Astfel, suma care depăşeşte plafonul de 6700 de lei, va fi taxată cu 90%.

Sindicaliştii şi reprezentanţii Executivul vor avea o nouă întâlnire la începutul săptămânii viitoare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close