Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Copii condamnați la moarte și la singurătate. Dramele unei generații

Sinteza Zilei: Copii condamnați la moarte și la singurătate. Dramele unei generații

Sinteza Zilei: Copii condamnați la moarte și la singurătate. Dramele unei generații
22 Aug 2016   •   22:18

Reputata publicație britanică Guardian relatează, într-un reportaj de 9 minute intitulat "Generații de fete din România traficate în industria de sex a Europei" povestea unei fete din Cernavodă, ajunsă printre victimele traficului de carne vie. Prostituție, copii minori și speranță.

Maya este una dintre multele fete din România constrânse să lucreze în bordeluri sau saloane de masaj din Europa sperând că vor scăpa de sărăcia de acasă, scrie The Guardian.

Păcălite adesea de iubiții lor care sunt mai degrabă pești, aceste adolescente sunt disperate după o viață mai bună.

Maya se află acum într-un bordel din Elveția, dar sora ei mai mică, Geida, speră la un viitor diferit.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de luni a emisiunii Sinteza Zilei, realizată de Mihai Gâdea, care a explicat că sunt nu doar sute sau mii de astfel de cazuri în România, dar chiar sute de mii de cazuri.

“Vă mărturisesc, eram în redacție astăzi și urmăream aceste povești incredibile, în ochii noștri adeseori se găseau lacrimi și nu pentru că am fi noi foarte sensibili, ci pentru că pur și simplu era mult prea puternic să treci cu vederea. Acest subiect, această chestiune, a copiilor în astfel de drame, este cel mai important subiect al acestei țări”, a explicat Mihai Gâdea.

Dar jurnaliștii de la The Guardian nu au fost singurii care au tratat acest subiect. Colegii de la BBC au venit, de asemenea, la noi în țară, la Vaslui, pentru a explica ce se întâmplă cu copiii care rămân în țară, în timp ce părinții lor pleacă în străinătate, pentru a face bani.

Un nou caz, de data aceasta unul cu un final fericit, o are în prim plan pe Katie, sau Iuliana, cum era în România, înainte de a fi adoptată. În Statele Unite. Una dintre cele mai puternice povești, realizat de echipa Observator, în timpul campaniei "Generația pierdută".

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close