Antena 3 CNN Actualitate Situaţie disperată la Mangalia! Zeci de familii rămân fără curent în plină iarnă: ''Am ajuns să sărim gardul să intrăm în casă!''

Situaţie disperată la Mangalia! Zeci de familii rămân fără curent în plină iarnă: ''Am ajuns să sărim gardul să intrăm în casă!''

49 de familii din Mangalia au fost debranşati de la curentul electric pentru că sunt legate la transformatorul Spitalului Municipal. Autorităţile se tem pentru ce e mai rău în cazul supraîncărării reţelei, mai ales după tragediile din Piatra Neamţ şi cea de la Matei Balş. Cei care au de suferit cer imediat soluţii.

Situaţie disperată la Mangalia! Zeci de familii rămân fără curent în plină iarnă: ''Am ajuns să sărim gardul să intrăm în casă!''
de Georgiana Adam    |    05 Feb 2021   •   20:10

''Am ajuns să sărim gardul să intrăm în casă'', spun oamenii, revoltaţi de situaţia în care se află.

Zeci de familii au rămas fără curent electric, după ce reprezentanţii spitalului au decis debranşarea de urgenţă a acestora de la reţeaua unităţii sanitare.

''Există pericol să sară în aer spitalul, pentru că din martie şi până acum s-au achiziţionat foarte multe aparate pentru a salva pacienţii COVID'', explică o doamnă.

Oamenii şi-au ridicat case pe terenurile cumpărate în apropierea Spitalului din Mangalia. La vremea respectivă, autorităţile au promis că vor asigura întreaga infrastructură, dar pentru că nu s-au ţinut de cuvânt, oamenii s-au branşat la reţeaua publică, la care este racordat şi spitalul, unde îşi şi plăteau lunar facturile.

Ce spun oamenii care au rămas fără curent

''Spitalul este în subordinea Primăriei, dar bănuiesc că a fost o înţelegere tacită. Noi, ca cetăţeni, ca persoane fizice, nu am fi putut decide niciodată unde să ne legăm, unde să ne legăm, dacă vrem să ne legăm sau nu să ne legăm'', a spus o altă femeie nemulţumită de această situaţie.

Oamenii au investit în centrale termice pe care acum nu le mai pot folosi, la fel ca orice aparat electrocasnic din casă.

În plină iarnă, ne vom regăsi cu toţii în frig. Cu copii, cu bătrâni, fără şcoală online, fără curent, fără apă caldă, fără căldură.

Reacția reprezentanţilor Primăriei Municipiului Mangalia

Aceștia spun că oamenii au fost notificați de mai multe ori.

''Proprietarii acestor terenuri, de mai mulţi ani de când au fost notificaţi de către Primărie, să se debraşeze de la această reţea a spitalului. Nu au reuşit să ducă la capăt procedurile de rebranşare în reţeaua de distribuţie a ENEL-ului'', a spus Dragoş Angelescu, viceprimar Mangalia

Situația este cu atât mai gravă cu cât soluțiile nu se văd deocamdată. Oamenii spun că au făcut demersuri către ENEL care ar putea să le furnizeze curent, însă situația poate dura câteva luni.

×
Subiecte în articol: mangalia curent iarnă
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close