x close

Bilanțul deceselor provocate de gripă a ajuns la 33. Ultima victimă, o femeie de 52 de ani din Bihor

de M.V    |    13 Feb 2020   •   11:03
Bilanțul deceselor provocate de gripă a ajuns la 33. Ultima victimă, o femeie de 52 de ani din Bihor 1122 Foto: Pixabay.com

Încă două victime s-au stins din viață din cauza gripei, bilanțul deceselor ajungând la 33 a transmis  Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Ultimele două victime sunt un bărbat de 50 de ani și o femeie de 52 de ani, cu patologie asociată din Bihor.

Potrivit unui comunicat al DSP, bărbatul de 50 de ani, domiciliat în comuna Finiş, era nevaccinat, fiind confirmată infecţia cu virus gripal AH1N1. Pacientul a fost internat la Spitalul Municipal din Beiuş de pe 22 ianuarie până pe 25 ianuarie, când a fost transferat la Spitalul Clinic Clinic Judeţean de Urgenţa Oradea - Secţia ATI. Evoluţia bolii s-a agravat sub ventilaţie artificială, decesul survenind miercuri seara.

Al doilea deces a fost înregistrat în cazul unei femei de 52 de ani, domiciliată în localitatea Avram Iancu, nevaccinată antigripal, cu patologie asociata constând din hipertensiune arteriala, diabet zaharat de tip II, obezitate gradul I, fiind confirmată infecţia cu virus gripal AH1N1. Pacienta s-a prezentat pe 27 ianuarie la Spitalul Municipal Salonta, unde a fost tratată până pe 30 ianuarie, dată la care a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa Oradea, secţia ATI.


 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

gripa
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati