Claudia îi pregătea pe copiii romi de care se ocupa pentru prima zi de școală, când a primit un telefon. „Am fost rugaţi să nu-i aducem de luni la şcoală, să nu se revolte părinţii celorlalţi elevi“

09 Sep 2019   •   14:11
Claudia îi pregătea pe copiii romi de care se ocupa pentru prima zi de școală, când a primit un telefon. „Am fost rugaţi să nu-i aducem de luni la şcoală, să nu se revolte părinţii celorlalţi elevi“ Foto: Facebook

Situație revoltătoare într-o școală din Baia Mare. Claudia Costea, un voluntar dedicat comunităţii rome, îi pregătea pe copiii de care se ocupa pentru prima zi de școală.

Cu o zi înainte a primit un telefon prin care i se cerea să nu-i ducă pe micuți din prima zi pentru a nu-i revolta pe ceilalți părinți. 

„Ieri doua telefoane, azi unul din Scoala unde urmeaza sa inceapa 12 copii din Pirita clasa pregatitoare, prin care sunt rugata frumos sa nu aducem copiii de luni, ci doar de marti miercuri, sa nu se revolte parintii ceilorlati copii cand o sa-i vada, pe ei si pe parintii lor, chiar din prima zi.

Despre discriminarea institutionala cu care am de-a face de trei ani incoace voi scrie pe larg oriunde pot publica onorabil, ca acum sunt prea daramata sa povestesc cu amanunte”, a scris Claudia pe pagina sa de Facebook.

Cei 12 copii au trecut peste rugăminţile venite din partea şcolii şi au participat astăzi, 9 septembrie, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar. „Dreptul la educaţie şi respect se câştigă cu greu în continuare, dar se poate câştiga. Copiii de clasă pregătitoare din Pirită au început şcoala azi dimineaţa ca orice alt copil din ţara asta”, a scris Claudia Costea.  

x close