Antena 3 CNN Actualitate Social Cutremur de 7 pe scara Richter în România, anunțat de Seismic Center. Ce spune directorul INFP

Cutremur de 7 pe scara Richter în România, anunțat de Seismic Center. Ce spune directorul INFP

Cutremur de 7 pe scara Richter în România, anunțat de Seismic Center. Ce spune directorul INFP
05 Sep 2019   •   13:25

După ce pe pagina de Facebook „Seismic Center – Predicție și alertă cutremur” au apărut informații care anunță un cutremur de peste 7 pe scara Richter în România, Constantin Ionescu, directorul general INFP, a venit cu precizări.

„Deocamdată nu se pot prezice cutremurele cu 6 ore înainte. Nu există nici tehnologie, nici cercetările din zona seismică din Vrancea nu permit o astfel de estimare exactă. Noi avem un colectiv de cercetare de prognoză a cutremurelor unde corelăm activitatea seismică împreună cu alte măsurători în Vrancea, precum câmpul magnetic, temperatura apei în sol, infrasunete generate de undele seismice. Până în prezent, având în vedere activitatea seismică destul de redusă, nu putem să ajungem la o concluzie. Încă nu am observat corelări între activitatea seismică și factorii precursori unui cutremur pe care i-am enumerat anterior.', a declarat Ionescu pentru dcnews.ro.

Administratorii paginii de Facebook "Seismic Center – Predicție și alertă cutremur" au transmis pe pagina lor de Facebook: ”Pana in anul 2025 vom avea un cutremur de minim 7 grade sau mai mare, o spun studiile și analizele nu neaparat numai statistica. Hai sa vedem împreuna ce vor face cei ce se ocupa de reducerea riscului seismic și ce efecte vor avea ce fac aceștia plus specialiștii din instituțiile acreditate.

Din ce studii și analize reiese faptul ca in următorii ani vom avea de a face cu un cutremur major? Scrieți-ne pe email, fixam o întâlnire, veniți la noi și va prezentam cum sta situația de fapt și nu ce visează unu sau altul ca prin 2040 sau 2080, iar dacă nu avem dreptate ne retragem din acest domeniu.

Dacă vom zice când acest cutremur va avea loc, cu siguranța NU... atata timp cât exista nepăsare, corupție și rea-voința dar îl vom anunța cu 6 ore înainte! Dacă atitudinea celor in cauza se va schimba și vom vedea bunăvoința avem capacitatea de a anunța acest tip de cutremur cu luni de zile, săptămâni sau zile. nu suntem obligați sa anunțam și mai ales sa anunțam persoane corupte rău-voitoare sau alți frustrați. Numărătoarea inversa a început aviz celor care se simt in cauza”.

×
Subiecte în articol: cutremur
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close