Antena 3 CNN Actualitate Social Gripa face primele victime. O adolescentă s-a stins la spital

Gripa face primele victime. O adolescentă s-a stins la spital

O adolescentă de 14 ani s-a stins la Spitalul raional Cahul, fiind diagnosticată cu insuficienţă respiratorie, pneumonie bilaterală şi şoc septic. De asemenea, prin laborator a fost confirmată şi gripa de tipul A(H3N2). Potrivit autorităţilor din domeniul sănătăţii, acesta este primul caz de deces în sezonul gripal curent, transmite IPN.

Gripa face primele victime. O adolescentă s-a stins la spital
18 Dec 2019   •   20:38

Solicitat de IPN, directorul Spitalului raional Cahul, Oleg Creciun, a spus că adolescenta a fost adusă cu ambulanţa marţi seara, 10 decembrie. Fiind în stare critică, aceasta a fost internată la terapie intensivă. În pofida eforturilor medicilor, fata s-a stins a doua zi.

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică anunţă că, de la începutul sezonului gripal, au fost înregistrate nouă cazuri de gripă sezonieră. Totodată, continuă vaccinarea antigripală a contingentelor prioritare cu risc sporit de îmbolnăvire şi dezvoltare a complicaţiilor postgripale, scrie adevarul.ro.

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică anunţă că, de la începutul sezonului gripal, au fost înregistrate nouă cazuri de gripă sezonieră. Totodată, continuă vaccinarea antigripală a contingentelor prioritare cu risc sporit de îmbolnăvire şi dezvoltare a complicaţiilor postgripale.

 

×
Subiecte în articol: gripa IPN
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close