Antena 3 CNN Actualitate Social Inspectorii de la Protecția Consumatorului s-au dus să verifice o sesizare legată de o pungă de alune. Când au ajuns acolo, au crezut că nu văd bine: Era un coșmar!

Inspectorii de la Protecția Consumatorului s-au dus să verifice o sesizare legată de o pungă de alune. Când au ajuns acolo, au crezut că nu văd bine: Era un coșmar!

Inspectorii de la Protecția Consumatorului s-au dus să verifice o sesizare legată de o pungă de alune. Când au ajuns acolo, au crezut că nu văd bine: Era un coșmar!
01 Sep 2019   •   12:29

Ca urmare a unei sesizari primite din partea unui consumator, având drept obiect o pungă cu alune prăjite cu gust rânced, reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București au efectuat un control la sediul  operatorului economic care distribuia acest produs precum și arahide, semințe de dovleac și semințe de floarea soarelui.

În cadrul controlului, echipa de control a găsit 167 kg de alune care prezentau mai multe neconformități, precum filamente de mucegai vizibile cu ochiul liber și gust / miros de rânced. Documentele de proveniență arătau că materia primă era adusă din China etichetele de produs erau deteriorate, ilizibile și nu menționau data durabilității minimale.

Pe lângă acestea, condițiile de depozitare și de prelucrare erau improprii, insalubre, sacii cu produse fiind depozitați pe jos, în praf. La fața locului s-a constatat că operatorul economic pregătea produsele prin prăjirea acestora în peste 20 de cuptoare cu microunde inadecvate pentru pregătirea alimentelor.

Produsele au fost oprite de la comercializare, iar operatorul economic a fost sancționat conform legii.

“Fiecare reclamație este importantă pentru Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, pentru că fiecare consumator care ia atitudine ne ajută să eliminăm de pe piață operatorii economici care nu respectă legea. Am spus-o și o voi repeta cu orice ocazie : avem o politică de toleranță zero pentru asemenea operatori economici care încă au impresia că încă ”merge și așa”. Nerespectarea legislației în vigoare și atentarea la sănătatea consumatorilor sunt două fapte peste care nu vom trece niciodată. Direcția Generala de Control centralizează și reacționează cu celeritate pentru a preintampina situații grave.Astfel de situații nu trebuie să mai existe în anul 2019 și vă asigurăm că vom lupta pentru eliminarea lor de pe piața din România” a precizat domnul Horia-Miron Constantinescu, Președinte ANPC.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close