Antena 3 Actualitate Social Mesajul Guvernului României cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Mesajul Guvernului României cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

27 Ian 2019   •   11:04
Mesajul Guvernului României cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului (27 ianuarie), Guvernul României aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului.


”Guvernul României reiterează angajamentul pentru lupta împotriva antisemitismului şi pentru a incrimina negarea Holocaustului şi incitarea la antisemitism, încurajând solidaritatea şi spiritul civic ca fundamente pentru o societate democratică şi modernă.


Totodată, în contextul deținerii Președinției rotative a Consiliului UE, România are ca obiectiv coeziunea valorilor comune. Iar promovarea combaterii eficiente a rasismului, intoleranței, xenofobiei, populismului, antisemitismului și descurajarea discursului bazat pe ură reprezintă una din temele centrale ale stimulării solidarității și coeziunii Uniunii Europene.
Astfel, România a realizat, în ultima perioadă de timp, în plan intern, pași importanți în direcția comemorării victimelor Holocaustului și a promovării educației despre Holocaust. 

Mai mult, în perioada martie 2016 - martie 2017, România a exercitat Președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului și a susținut adoptarea definiției de lucru a antisemitismului.


În luna iunie 2018, la doi ani de la adoptarea definiției, Parlamentul României a adoptat o lege specială privind combaterea antisemitismului, care definește antisemitismul și incriminează distribuirea și promovarea de materiale cu un conținut antisemit, precum și promovarea de idei, concepții sau doctrine antisemite.
Reiterăm că promovarea diversităţii, a respectului faţă de celălalt, a egalității de șanse reprezintă principii esenţiale pentru dezvoltarea unei societăți democratice”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

×
Subiecte în articol: guvern mesaj

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close