Antena 3 CNN Actualitate Social Primul mesaj transmis de Klaus Iohannis după operație

Primul mesaj transmis de Klaus Iohannis după operație

Primul mesaj transmis de Klaus Iohannis după operație
26 Oct 2018   •   11:43

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia aniversării a 70 de ani de învăţământ superior braşovean, în care afirmă că Universitatea Transilvania din Braşov este un centru de excelenţă în cercetare şi un catalizator pentru modernizarea economică şi socială a întregii regiuni.

"Transmit felicitări celei mai mari universităţi din inima geografică a României, cu ocazia împlinirii, în anul Centenarului, a şapte decenii de activitate. Universitatea Transilvania din Braşov, una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ superior din România, este un centru de excelenţă în cercetare şi un catalizator pentru modernizarea economică şi socială a întregii regiuni. Înfiinţarea în 1948 a Institutului de Silvicultură a fost un prim pas crucial pe drumul transformării Braşovului într-un centru universitar demn de mărimea şi importanţa istorică şi strategică a oraşului", a precizat şeful statului, în mesajul prezentat de către consilierul de stat Ligia Deca, în cadrul evenimentului organizat de Universitatea Transilvania din Braşov şi inclus pe agenda reuniunii Consiliului Naţional al Rectorilor.

Citește și: Klaus Iohannis a fost externat din spital. Președintele a fost operat la umărul stâng

Şeful statului afirmă în mesaj că învăţământul superior braşovean a devenit un punct de reper în cadrul sistemului universitar din România.

"Cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania continuă tradiţia ştiinţifică, industrială şi culturală a Braşovului, împletind în acelaşi timp nevoia de formare cu cea de inovare în domeniile de activitate. Astăzi, Universitatea Transilvania reprezintă un bun exemplu de implicare comunitară, iar prin contribuţiile sale academice abordează probleme stringente ale lumii contemporane, cum ar fi dezvoltarea durabilă şi protecţia mediului. Prin organizarea de evenimente deschise publicului braşovean, instituţia dumneavoastră de învăţământ are un rol esenţial în menţinerea în regiune a unei active vieţi intelectuale, atât în sfera culturală, cât şi ştiinţifică. Conferinţele găzduite în universitate constituie oportunităţi de consolidare a colaborării internaţionale în diverse ramuri ale cercetării şi reuşesc să aducă în Braşov un schimb intens de idei, care reprezintă chintesenţa procesului de globalizare a vieţii academice şi de care beneficiază întreaga comunitate. Universitatea Transilvania are toate atuurile pentru a fructifica oportunităţile de cooperare deschise de noile programe ale Uniunii Europene din zona învăţământului superior", spune Iohannis.

El se declară convins că Universitatea Transilvania este pe deplin pregătită pentru a face faţă provocărilor viitorului.

"În contextul în care dezvoltarea economică se concentrează în România în jurul marilor centre universitare, Braşovul beneficiază de avantajul de a avea o universitate dinamică şi profund orientată către inovare. În epoca economiei bazate pe cunoaştere, acestea sunt calităţi indispensabile pentru dezvoltarea adaptabilităţii într-o lume aflată în rapidă schimbare", mai arată şeful statului. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: operatie mesaj Klaus Iohannis
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close